Nέα στοιχεία γύρω από τη δραστηριότητα μιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, ηγετικά στελέχη της οποίας ελέγχουν τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών από τις φυλακές, προκύπτουν από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση στη συμπρωτεύουσα, στην Αθήνα και στην Κάλυμνο.
Όπως έγραψε η “δ”, για την υπόθεση έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος ο τρίτος αδελφός µιας οικογένειας ισοβιτών, που ενεπλάκησαν στην µεγαλύτερη µέχρι σήµερα υπόθεση διακίνησης σκληρών και µαλακών ναρκωτικών, σε Κάλυµνο, Κω και Ρόδο, για την οποία έχουν επιβληθεί ισόβιες καθείρξεις από το Τριµελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργηµάτων σε 15 από τους 39 κατηγορούµενους (5 φυγοδικούν), την 13η Μαΐου 2011.
Ο Σ. Χ. του Μ. 32 ετών εµπλέκεται στη νέα υπόθεση διακίνησης 3 τουλάχιστον κιλών ηρωίνης στην Κάλυµνο ενώ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η “δ”, ενεργό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να έχει συγγενής του ισοβίτη από τις φυλακές.
Προσωρινά κρατούμενος έχει κριθεί εξάλου και ο συγκατηγορούμενός του Θ. Γ. του Ν. 30 ετών ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι Θ. Ρ. του Α. 44 ετών και Α. Κ. του Ι. 31 ετών.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται οι Καλύμνιοι Θ. Δ. του Π. 26 ετών και Ε. Π. του Χ. 38 ετών που δεν συνελήφθησαν.
Ο 32χρονος είναι ο αδελφός της Μ. – Δ. Μ. που έχει κριθεί ένοχη αγοράς από κοινού, πώλησης από κοινού, κατοχής ναρκωτικών και νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα και της έχει επιβληθεί ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξη και χρηµατική ποινή 500.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο αδελφός του Π. Χ. του Μ. για τα αδικήµατα της αγοράς µεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και πώλησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση και οργάνωση σπείρας και του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και 9 έτη κάθειρξης και χρηµατική ποινή 500.000 ευρώ.
Το νησί της Καλύµνου ήταν, σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ., ο τελικός προορισµός µεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, που έµπαιναν από την Αλβανία στην Ελλάδα κάτω από τις… εντολές τριών κρατουµένων στις φυλακές της Αλικαρνασσού!
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην υπόθεση, που εξιχνιάστηκε μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μεταξύ φυλακισμένων, έχει προκύψει η εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών 136 ατόμων!!
Τα στοιχεία των περισσοτέρων δεν έχουν διακριβωθεί, υπάρχουν όμως οι αριθμοί των κινητών τους τηλεφώνων και τα αρχικά ή τα κωδικοποιημένα ονόματά τους!
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Καλύμνιοι Π. Χ. του Μ. 30 ετών, έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, Ν. Μ. του Μ. 44 ετών, Θ. Γ. του Ν. 31 ετών, Σ. Χ. του Μ. 32 ετών, αδελφός του πρώτου, Θ. Δ. του Π. 26 ετών, Ε. Π. του Χ. 38 ετών, άγνωστος άνδρας με το όνομα «ΘΩΜΑΣ», κάτοικος Καλύμνου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, Κ. Γ. του Ν. 28 ετών, μια γυναίκα ονόματι «ΤΟΥΛΑ», αγνώστων λοιπών στοιχείων, σύνοικος του Σ. Χ., ένας άνδρας ονόματι «ΣΑΒΒΑΣ» αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας άνδρας ονόματι «ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ» αγνώστων λοιπών στοιχείων, Δ. Χ. του Μ. 31 ετών και Γ. Σ. αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια σπείρα και ο Αλβανός ισοβίτης, κύριος κατηγορούμενος και στην έτερη σπείρα που εκδίκασε το κακουργιοδικείο Ρόδου R. G. του I., 36 ετών, έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Μαλανδρίνου.
Επιπλέον με την ίδια δικογραφία κατηγορούνται οι κάτοικοι Κω Ε. Μ. του Ι. 32 ετών και Δ. Π. αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι 131 κατηγορούμενοι φέρονται να έκαναν χρήση καρτοκινητών τηλεφώνων που είχαν εκδοθεί επ΄ονόματι αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανών.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Στις αρχές Απριλίου του έτους 2013 περιήλθαν στους αστυνομικούς της υπηρεσίας οργανωμένου εγκλήματος Θεσσαλονίκης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Χ. Γ. του Θ. 33 ετών, Π. Γ. του Ι. 47 ετών, έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού και Γ. Κ. του Ι. 53 ετών, έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση όπλων και ναρκωτικών ουσιών.
Τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση ο πρώτος, ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα μετά την παρέλευση διμήνου, ελάμβανε συνήθως δεκαήμερη άδεια από την φυλακή.
Για την διακρίβωση των πληροφοριών και λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση, εξαιτίας του γεγονότος ότι μέρος των εμπλεκομένων στην οργάνωση ατόμων βρίσκεται έγκλειστο στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, αλλά και του γεγονότος ότι όταν αυτοί έπαιρναν άδεια από την φυλακή κατά τις κινήσεις τους ελάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, κρίθηκε αναγκαία η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων.
Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην πώληση οπλισμού.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε η επιμέρους δραστηριότητα του Π. Γ., ως ενταγμένου μέλους-συνδιευθύνοντα της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Τα δεδομένα που προέκυψαν από τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων και από την τηλεφωνική επισύνδεση καταγράφηκαν και καταχωρήθηκαν σε συνολικά 16 ψηφιακούς δίσκους, με τις συνομιλίες των εμπλεκομένων.
Κατά την διαδικασία καταγραφής των δεδομένων υπήρξε παράλληλη επεξεργασία, αξιολόγηση και συσχέτισή τους, με τα στοιχεία που προέκυπταν από τις φυσικές επιτηρήσεις των προσώπων αυτών, όπου αυτό ήταν εφικτό.
Από την όλη επεξεργασία του υλικού των ακροάσεων συντάχθηκαν 2.454 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και απομαγνητογραφηθέντα γραπτά μηνύματα και από την ανάγνωση και συσχέτισή τους διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν ή σχεδίαζαν να τελέσουν οι κατηγορούμενοι και οι συλληφθέντες.
Από την επεξεργασία του υλικού των ακροάσεων σε συνδυασμό με την αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του έτους 2013 έως και σήμερα. Η δραστηριότητά της βασίζεται κυρίως στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, αλλά προκύπτουν και πλήθος άλλων αδικημάτων, τα οποία είναι απόρροια της εν γένει εγκληματικής φύσης των ατόμων που συμμετέχουν στην οργάνωση και ενεργούν είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία, δράσεις που θα μπορούσαν να αναφερθούν ως παράλληλες, πέρα από την κύρια δράση της.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι συνδιευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι Π. Γ. και Κ. Κ., έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, οι οποίοι λαμβάνουν τις πλείστες των αποφάσεων και αποφασίζουν για οποιαδήποτε λεπτομέρεια προκύψει από την δράση της. Ειδικότερα, ο Π. Γ., ο οποίος απολαμβάνει της εκτίμησης των συγκρατουμένων του στις δικαστικές φυλακές και διατηρεί ηγετική θέση σε αυτές, ενώθηκε με τον Κ. Κ., ο οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους μέσω της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Προς εξυπηρέτηση του σκοπού τους, στρατολόγησαν και τον Καλύμνιο Π. Χ. επίσης έγκλειστο στις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Καλύμνου. Για τον λόγο αυτό, οι δύο συνδιευθύνοντες την οργάνωση πήραν υπό την προστασία τους τον Καλύμνιο και «κανόνισαν» αυτός να διαμένει στο ίδιο με αυτούς κελί, με σκοπό να μπορούν απρόσκοπτα να συντονίζουν την δράση της οργάνωσης.
Το ρόλο του προμηθευτή με ναρκωτικές ουσίες, και δη ηρωίνη, στην αναφερόμενη οργάνωση φέρεται να έχει ένας υπήκοος Αλβανίας με το όνομα «Λάντι», που φαίνεται να διαβιεί στην περιοχή της Χαλκίδας. Φέρεται να προετοιμάζει την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που του ζητείται, έναντι ποσού που κυμαίνεται από 8.500 ¤ έως 9.500 ¤ ανά κιλό, ανάλογα με την ποιότητα που του ζητείται.
Την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από τον προμηθευτή, έως το νησί της Καλύμνου αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ο Μ. Β., ο οποίος συνομιλεί και λαμβάνει εντολές-οδηγίες από τον συνδιευθύνοντος την οργάνωση Κ..
Επιπλέον, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, προκύπτει και συμμετοχή του Π. Ν., αδελφού του συνδιευθύνοντα Π. Γ., στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Κάλυμνο στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης, σε χρόνο προγενέστερο της αστυνομικής έρευνας, ενώ πλέον έχει πάψει να αποτελεί ενεργό μέλος της.
Στην συνέχεια και με την άφιξη των ναρκωτικών ουσιών στο νησί, αυτές παραλαμβάνονται, πάντα καθ’ υπόδειξη του Π. Χ., από τον Ν. Μ. και από τον Θ. Γ.. Ρόλος τους είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, να παραλαμβάνουν τις ναρκωτικές ουσίες οι οποίες μεταφέρονται σε συμπαγή μορφή (βράχου), να τις αποκρύπτουν στο σύνολό τους σε κατάλληλα μέρη (καβάτζες) ώστε να μην είναι δυνατό να εντοπιστούν από τις Διωκτικές Αρχές, και περιοδικά και κατόπιν ενημέρωσης από τον Π. Χ. να αποσπούν μικρότερες ποσότητες από το βράχο, ποσότητες συνήθως βάρους 30 γραμμαρίων, τις οποίες εκ νέου αποκρύπτουν σε προσυνεννοημένες με τους παραλήπτες «καβάτζες», έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού της μικρότερης ποσότητας να μην βρεθεί και κατασχεθεί ολόκληρη η κατεχόμενη ποσότητα ναρκωτικών.
Όπως προκύπτει από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ο Ν. Μ. φέρεται να έρχεται σε αντιπαράθεση με την οργάνωση και συγκεκριμένα με τον Π. Χ. και να σταματά την δράση του την 14η Ιουνίου 2013, οπότε και αναλαμβάνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του ο Θ. Γ..
Μετά την κατάτμηση και απόκρυψη της ποσότητας ναρκωτικών ουσιών που θα διακινηθεί άμεσα, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιεί έτερο μέλος της και συγκεκριμένα τον Καλύμνιο Σ. Χ., αδελφό του Π. Χ., προκειμένου να διαμοιράσει αυτή την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στους διανομείς. Φέρονται να χρησιμοποιούν τους Δ. Θ., Π. Ε., Θ., Σ. και Κ., προκειμένου αυτοί να τα συλλέξουν και να τα μεταφέρουν στην οικία του. Κατόπιν προβαίνει σε κατάτμηση της ποσότητας αυτής σε μικρότερες ποσότητες συνήθως βάρους πέντε γραμμαρίων και εφοδιάζει τους ανωτέρω με αυτές, τις οποίες θα διακινήσει ο καθένας με τη σειρά του στους χώρους συγκέντρωσης τοξικομανών της Καλύμνου.
Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι Δ. Θ., Π. Ε., Σ., Κ. και Θ., παραδίδουν το συγκεντρωθέν χρηματικό ποσό στον Σ. Χ. .
Κατόπιν, τα παραδίδει για το χρονικό διάστημα που δραστηριοποιείται ο Ν. Μ. στην Κ. Γ., σύζυγο του Π. Χ., η οποία τα κατέχει και τα διαχειρίζεται κατ’ εντολή πάντα του συζύγου της.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί τα δύο ηγετικά στελέχη της σπείρας για κάθε κιλό ηρωίνης που μεταφέρεται στην Κάλυμνο λαμβάνουν αμοιβή 16.500 ευρώ. Ο αμοιβή του μεταφορέα της ηρωίνης στην Κάλυμνο καλύπτεται από τα έσοδα που προκύπτουν από την πώληση της ηρωίνης στο νησί, η οποία πωλείται προς 30 ευρώ ανά γραμμάριο.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνται στην Κάλυμνο, αποστέλλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρηματικά ποσά σε έτερα μέλη που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.














