Συνελήφθη Αλβανός με ένα κιλό ηρωίνης!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ευρεία επιχείρηση των λιμενικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης στο νησί της Ρόδου.
Περί ώραν 10.30 μετά τον κατάπλου του πλοίου Blue Star στον λιμένα της Ακαντιάς οι λιμενικοί ξεκίνησαν ελέγχους σε επιβάτες. Ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας κίνησε τις υποψίες των λιμενικών και όταν τον πλησίασαν για να τον υποβάλουν σε έλεγχο τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος προς την έξοδο του φυλασσόμενου χώρου της Ακαντιάς. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από τους λιμενικούς ο 26χρονος κατόρθωσε να πετάξει στα μπλόκια του μόλου μια πλαστική συσκευασία σκοπεύοντας να καταλήξει στη θάλασσα.
Οι λιμενικοί τον ακινητοποίησαν, τον μετέφεραν στο φυλάκιο του λιμενικού και ξεκίνησαν έρευνα για την ανεύρεση της συσκευασίας. Μετά από ώρα μπόρεσαν και βρήκαν μέσα στα βράχια ένα πλαστικό δέμα με ηρωίνη βάρους 1.050 γραμμαρίων περίπου.
Ο 26χρονος, που κράτησε αρνητική στάση κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προσπαθώντας να συσκοτίσει την υπόθεση και να μην αποκαλύψει τους συνεργάτες του, υποστήριξε στην πορεία ότι ήταν “βαποράκι” και ότι μετέφερε τα ναρκωτικά για λογαριασμό ενός ατόμου για να τα παραδώσει σε έναν τρίτο στη Ρόδο.

Η έρευνα για τη νέα αυτή επιτυχία των λιμενικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή οι λιμενικοί ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για ένα ύποπτο αυτοκίνητο τύπου ΒΜW και μετά από έλεγχο βρέθηκαν σ’ αυτό 450 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ενός 28 Αλβανού και μιας 21χρονης Ελληνίδας.