Στο αρχείο τέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος δύο κατοίκων της Καρπάθου και της οικιακής τους βοηθού, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών.
Συγκεκριµένα µετά από έρευνα σε δέµα που απεστάλη από την Ινδονησία στην οικιακή βοηθό του ζευγαριού, το οποίο περιείχε κρέµες προσώπου, ανιχνεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες!!
Την 10η Φεβρουαρίου 2012, υπάλληλοι του τελωνείου του αερολιµένα «Ελ. Βενιζέλος», διενήργησαν έλεγχο σε αποθήκη των ΕΛ ΤΑ – EMS και εντόπισαν δέµα προερχόµενο από την Ινδονησία, το οποίο περιείχε φάρµακα, µεταξύ των οποίων και τριάντα κάψουλες, µε αναγραφόµενη ονοµασία DEXTRAL FORTE, οι οποίες µετά την ανάλυση που έγινε στο Γενικό Χηµείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν δεξτροµεθορφάνη και φαινυλπροπανολαµίνη (νορεφεδρίνη).
Το δέµα έφερε ως παραλήπτη την πρώτη κατηγορούµενη, κάτοικο Πηγαδίων Καρπάθου, ενώ ο αποστολέας ήταν αγνώστων στοιχείων. Η τελωνειακή υπηρεσία ενηµέρωσε σχετικά µε την ανακάλυψη και κατάσχεση του ταχυδροµικού δέµατος το Συντονιστικό Οργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) το οποίο µετά από έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ανέθεσε στο ΣΔΟΕ την ελεγχόµενη µεταφορά του ταχυδροµικού δέµατος στην Κάρπαθο προκειµένου να εντοπιστεί ο παραλήπτης.
Την 20ή Φεβρουαρίου 2012 επιθεωρητές του ΣΔΟΕ µετέβησαν στο νησί και σε συνεργασία µε τον τελωνειακό υπάλληλο έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψη του παραλήπτη.
Μετέβησαν συγκεκριµένα στο ταχυδροµείο και αφού ενηµέρωσαν την προϊσταµένη σχετικά µε την υπόθεση, ζήτησαν τη συνδροµή της.
Στο δέµα αναγραφόταν αριθµός κινητού τηλεφώνου ο οποίος όµως ήταν λανθασµένος και έτσι η προϊσταµένη τηλεφώνησε στο σπίτι της παραλήπτριας. Το τηλέφωνο σήκωσε µια αλλοδαπή η οποία έδωσε λάθος αριθµό κινητού.
Μέσω κάποιου άλλου προσώπου βρέθηκε το κινητό της παραλήπτριας η οποία και ειδοποιήθηκε σχετικά µε την παραλαβή του δέµατος. Δεν εµφανίστηκε ωστόσο στο ταχυδροµείο.
Την εποµένη η προϊσταµένη του ταχυδροµείου κάλεσε άλλο αριθµό κινητού και συνοµίλησε στα αγγλικά µε µία αλλοδαπή ενηµερώνοντάς την ότι έχει φθάσει ένα δέµα από την Ινδονησία για να το παραλάβει.
Το µεσηµέρι παρουσιάστηκε ο δεύτερος των κατηγορουµένων, σύζυγος της πρώτης, ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το δέµα. Επειδή η συναλλαγή είχε τελειώσει ο αρµόδιος υπάλληλος και η προϊσταµένη του είπαν ότι µπορεί να παραλάβει το δέµα την επόµενη ηµέρα µετά τις 08:00 αλλά κανένας δεν παρουσιάστηκε.
Η πρώτη κατηγορούµενη εξήγησε απολογούµενη ότι χρησιµοποιεί από την γέννηση του παιδιού της µια οικιακή βοηθό καταγόµενη από την Ινδονησία.
Η οικιακή βοηθός, όπως είπε, είχε συνεννοηθεί µε τους οικείους της στην Ινδονησία να της αποστείλουν ένα δέµα µε καλλυντικά. Όταν κλήθηκαν να το παραλάβουν δεν έδωσαν, όπως είπε, ιδιαίτερη σηµασία ούτε και θεώρησαν ότι αυτοστιγµής θα ‘πρεπε να µεταβούν στο ταχυδροµείο προκειµένου να παραλάβουν το δέµα της οικιακής βοηθού.
Ακούστηκε στην πορεία στην Κάρπαθο ότι το δέµα αυτό δεν περιείχε µόνο καλλυντικά αλλά και κάποια χάπια και όταν ρώτησε την οικιακή βοηθό της είπε ότι ήταν φάρµακα.
Επεσήµανε επίσης ότι ούτε τα καλλυντικά από την Ινδονησία ήταν δυνατόν να την ενδιαφέρουν για προσωπική χρήση, καθόσον είναι συνηθισµένη σε διαφορετικό επίπεδο ζωής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα τα χάπια που περιείχε το δέμα ήταν για να αντιμετωπίσει η οικιακή βοηθός ρευματικές παθήσεις από τις οποίες πάσχει, διάρροια και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού της συστήματος. Αυτό προκύπτει και από μεταφρασμένο πιστοποιητικό του γενικού νοσοκομείου Ινδονησίας «Mitra Keluarga».
ΣΥΛΛΗΨΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ
Ανδρες του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν προχθές και ώρα 07.30 στον λιμένα της Ακαντιάς μετά τον κατάπλου του πλοίου “Διαγόρας” έναν 28χρονο κάτοικο Ιωαννίνων, τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, που βρέθηκε να κατέχει 23 γραμμάρια κάνναβης.













