ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα το 2018 και ισχυρή άνοδος άνω του 10% των προκρατήσεων για το 2019

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βρετανοί-τουρισμός

Νέο ρεκόρ κατα­γρά­φουν οι αφίξεις Βρε­τα­νών του­ρι­στών στην Ελλάδα, με 3,3 εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες το 2018, και με ισχυρή άνοδο άνω του 10% ξεκί­νη­σαν οι προ­κρα­τή­σεις για το 2019. Η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντου­ρά­πραγ­μα­το­ποί­ησε,στο πλαίσιο της Διε­θνούς Του­ρι­στι­κής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο,επαφές και συνα­ντή­σεις με παρά­γο­ντες της διε­θνούς του­ρι­στι­κής αγοράς και τους επι­κε­φα­λής της βρε­τα­νι­κής του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας με στόχο την περαι­τέρω ενί­σχυση των πακέτων και προ­γραμ­μά­των το 2019, σε συνέ­χεια της αύξησης του 2017 και του 2018. Σύμφωνα με τα επίσημα στοι­χεία που παρου­σιά­στη­καν:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοι­χεία που παρου­σιά­στη­καν:

Το 2018 θα «κλείσει» με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρε­τα­νών του­ρι­στών στην Ελλάδα θα ξεπε­ρά­σει τα 3,3 εκα­τομ­μύ­ρια.

Αύξηση 10% κατα­γρά­φε­ται ήδη στις προ­κρα­τή­σεις για το 2019.

Η Ελλάδα μετά από τις στο­χευ­μέ­νες συμ­φω­νίες και   προ­ω­θη­τι­κές ενέρ­γειες την τελευ­ταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προ­τι­μή­σεις του βρε­τα­νι­κού ταξι­διω­τι­κού κοινού και το 2018αναρριχήθηκεαποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημο­φιλή προ­ο­ρι­σμό των Βρε­τα­νών παγκο­σμίως.

Οι εκπρό­σω­ποι των ταξι­διω­τι­κών ομίλων και των αερο­πο­ρι­κών εται­ρειών στις συνα­ντή­σεις τους με την Υπουργό Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντουρά, επι­βε­βαί­ω­σαν την υψηλή του­ρι­στική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέ­βαλε η επι­τυ­χη­μένη προ­ώ­θηση νέων θεμα­τι­κών του­ρι­στι­κών προ­ϊ­ό­ντων και νέων ελλη­νι­κών προ­ο­ρι­σμών και η ενί­σχυση της συν­δε­σι­μό­τη­τας με νέες απευ­θείας πτήσεις από περισ­σό­τερα βρε­τα­νικά αερο­δρό­μια προς περισ­σό­τερα ελλη­νικά, σε συνέ­χεια των περ­σι­νών δια­πραγ­μα­τεύ­σεων και συμ­φω­νιών με το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού και τον ΕΟΤ.

Εξέ­φρα­σαν την ικα­νο­ποί­ησή τους για την εξαι­ρε­τική συνερ­γα­σία που έχουν καθιε­ρώ­σει με το Υπουρ­γείο και τον ΕΟΤ και τόνισαν ότι με βάση τα πολύ θετικά απο­τε­λέ­σματα του 2018, σχε­διά­ζουν επέ­κταση των του­ρι­στι­κών προ­γραμ­μά­των τους για το 2019. Στις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες συνα­ντή­σεις,   συμ­με­τείχε επίσης ο Γενικός Γραμ­μα­τέας ΕΟΤ κ. Κων­στα­ντί­νος Τσέγας, η Διευ­θύ­ντρια του Γρα­φείου Υπουρ­γού και Αντι­πρό­ε­δρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγε­λική Χον­δρο­μα­τί­δου, και η Προϊ­στα­μένη του ΕΟΤ Μ.Βρε­τα­νίας& Ιρλαν­δίας, κα Έμυ Ανα­γνω­στο­πού­λου.

πηγή money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.