ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρόδος κατακτά δημοσιογράφους από την Ουγγαρία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
65

Εντυ­πω­σί­α­σε η συ­νερ­γα­σία, η άψογη ορ­γά­νω­ση και η φι­λο­ξε­νία της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου

 

Με συ­γκρι­τι­κό της πλε­ο­νέ­κτη­μα τη μο­να­δι­κό­τη­τά της, την ιστο­ρι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και φυ­σι­κή κλη­ρο­νο­μιά, καθώς και τη ζεστή φι­λο­ξε­νία των αν­θρώ­πων της, που κα­θι­στούν το του­ρι­στι­κό της προ­ϊ­όν εξαι­ρε­τι­κό, η Ρόδος κα­τέ­κτη­σε τους τέσ­σε­ρις Ούγ­γρους δη­μο­σιο­γρά­φους από έντυ­πα με­γά­λης κυ­κλο­φο­ρί­ας και ηλε­κτρο­νι­κά μέσα υψη­λής επι­σκε­ψι­μό­τη­τας, στο πρώτο τους τα­ξί­δι στο νησί, από τις 11 – 16 Οκτω­βρί­ου 2018.

 

Η Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου σε συ­νερ­γα­σία με τον Ε.Ο.Τ. Αυ­στρί­ας – Ουγ­γα­ρί­ας – Ελ­βε­τί­ας και την Aegean Airlines, διορ­γά­νω­σε το press trip των Ούγ­γρων δη­μο­σιο­γρά­φων, στο πλαί­σιο προ­βο­λής και προ­ώ­θη­σης του του­ρι­σμού στο νησί, στε­λέ­χη της οποί­ας πα­ρεί­χαν έντυ­πο πλη­ρο­φο­ρια­κό υλικό για τη Ρόδο και τους  εξυ­πη­ρέ­τη­σαν ώστε να έχουν μία ολο­κλη­ρω­μέ­νη ει­κό­να από το νησί.

 

Οι τέσ­σε­ρις Ούγ­γροι δη­μο­σιο­γρά­φοι εκ­πρό­σω­ποι έντυ­πων και ηλε­κτρο­νι­κών Μ.Μ.Ε. της πα­τρί­δας τους που ήλθαν στη Ρόδο και πρό­κει­ται να προ­βά­λουν το νησί ως ιδα­νι­κό προ­ο­ρι­σμό δια­κο­πών στην του­ρι­στι­κή αγορά της Ουγ­γα­ρί­ας, είναι:  ο δη­μο­σιο­γρά­φος και τη­λε­ο­πτι­κός πα­ρα­γω­γός κ. Tamas Kalamar από το “Bors”, το πε­ριο­δι­κό με τη με­γα­λύ­τε­ρη κυ­κλο­φο­ρία, 65.000 τεύχη και 104.000 επι­σκέ­πτες στην ιστο­σε­λί­δα του πε­ριο­δι­κού “borsonline.hu”, ο κ. Zsolt Sandor από το “Origo.hu”, με επι­σκε­ψι­μό­τη­τα 524.000 άτομα κα­θη­με­ρι­νά και το οποίο απευ­θύ­νε­ται σε άτομα ηλι­κί­ας από 18-70 ετών, ο κ. Tamas Fencsik από το γυ­ναι­κείο πε­ριο­δι­κό έντυ­πο – ηλε­κτρο­νι­κό “nlcafe.hu” που απευ­θύ­νε­ται κυ­ρί­ως σε γυ­ναί­κες 18-55 ετών και έχει ανα­γνω­σι­μό­τη­τα – επι­σκε­ψι­μό­τη­τα 434.000 άτομα στην ιστο­σε­λί­δα του και η κα Brigitta Vajk Judakne από το του­ρι­στι­κό πε­ριο­δι­κό και site “turizmus.com”, με κυ­κλο­φο­ρία 15.000 – 20.000 τεύχη και 75.000 online επι­σκέ­πτες ηλι­κί­ας  25 – 55 ετών, το οποίο απευ­θύ­νε­ται επί­σης και σε επαγ­γελ­μα­τί­ες του του­ρι­σμού.

 

Τους δη­μο­σιο­γρά­φους συ­νό­δευαν η διευ­θύ­ντρια του Ε.Ο.Τ. Αυ­στρί­ας – Ουγ­γα­ρί­ας – Ελ­βε­τί­ας κα Ελένη Με­λι­τά και ο υπεύ­θυ­νος μάρ­κε­τινγκ και τύπου κ. Ιω­άν­νης Ρα­φα­λιάς, καθώς και η υπεύ­θυ­νη της Aegean Airilines στην Ουγ­γα­ρία κα Krizsta Kovacs.

 

Όλη η απο­στο­λή έτυχε θερ­μής υπο­δο­χής και φι­λο­ξε­νί­ας από τον Δή­μαρ­χο Ρόδου κ. Φώτη Χα­τζη­διά­κο στο γρα­φείο του στο Δη­μαρ­χια­κό Μέ­γα­ρο, με τον οποίο συ­ζή­τη­σαν τις προ­ο­πτι­κές για δυ­να­μι­κό­τε­ρο άνοιγ­μα της Ρόδου στην του­ρι­στι­κή αγορά της Ουγ­γα­ρί­ας και τις στο­χευ­μέ­νες προ­σπά­θειες που κα­τα­βά­λει ο Δήμος Ρόδου και προς αυτή την κα­τεύ­θυν­ση.

 

Οι Ούγ­γροι δη­μο­σιο­γρά­φοι συ­νο­δευό­με­νοι, καθ΄ όλη τη διάρ­κεια της επί­σκε­ψής τους στο νησί, από το στέ­λε­χος της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου κ. Βλάση Φα­κιό­λη, όρ­γω­σαν κυ­ριο­λε­κτι­κά τη Ρόδο τις λίγες ημέ­ρες τους πα­ρα­μο­νής τους εδώ, από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο, από τις Επτά Πηγές και τη Φι­λέ­ρη­μο, μέχρι την Κοι­λά­δα των Πε­τα­λού­δων.

 

Περ­πά­τη­σαν στα σο­κά­κια της Με­σαιω­νι­κής Πόλης, θαύ­μα­σαν το με­γα­λείο που εκ­πέ­μπει το μο­να­δι­κό πα­γκο­σμί­ως Μνη­μείο Πα­γκό­σμιας Πο­λι­τι­στι­κής Κλη­ρο­νο­μιάς που δια­τη­ρεί­ται ζω­ντα­νό και δεν είναι μου­σεια­κό είδος, επι­σκέ­φθη­καν το Πα­λά­τι του Με­γά­λου Μα­γί­στρου και το Αρ­χαιο­λο­γι­κό Μου­σείο.

 

Με ξε­να­γούς την κα Μαρία Νι­κο­λο­πού­λου, την κα Μαρία Κρη­τι­κού και τον κ. Γε­ώρ­γιο Τρια­ντα­φύλ­λη, πε­ρι­η­γή­θη­καν στις Ακρο­πό­λεις της Ρόδου, της Ια­λυ­σού και της Λίν­δου, στην Αρ­χαία Κά­μει­ρο και σε άλ­λους αρ­χαιο­λο­γι­κούς χώ­ρους και αι­σθάν­θη­καν όλη την αύρα της ιστο­ρί­ας του νη­σιού, στο διάβα των αιώ­νων.

 

Ξε­να­γή­θη­καν επί­σης στην Πόλη της Ρόδου, στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη της Ρόδου, στις Πηγές Καλ­λι­θέ­ας. Επι­σκέ­φθη­καν Λίνδο, Πρα­σο­νή­σι, Επτά Πηγές, Φι­λέ­ρη­μο, Σιάν­να και Έμπω­να.

 

Εν­θου­σιά­σθη­καν με την πα­νέ­μορ­φη φύση της Ρόδου στον Προ­φή­τη Ηλία, την Κοι­λά­δα των Πε­τα­λού­δων και τις Επτά Πηγές και θαύ­μα­σαν τα κά­στρα Κρη­τη­νί­ας και Μο­νο­λί­θου. Πα­ρα­κο­λού­θη­σαν δε με ιδιαί­τε­ρο εν­δια­φέ­ρον την πα­ρου­σί­α­ση της ιστο­ρί­ας της Ρόδου στο Throne of Helios – 9D Interactive Cinema.

 

Η επί­σκε­ψη ήταν κα­θο­ρι­στι­κή για τους Ούγ­γρους δη­μο­σιο­γρά­φους.  Εντυ­πω­σιά­σθη­καν από την ιστο­ρία, τον πο­λι­τι­σμό και τη μο­να­δι­κή φυ­σι­κή ομορ­φιά της Ρόδου, γνώ­ρι­σαν αν­θρώ­πους του νη­σιού  και έζη­σαν τη φι­λο­ξε­νία τους.

 

Εν­θου­σιά­σθη­καν και με την άλλη πλευ­ρά της Ρόδου, όχι την του­ρι­στι­κή, τη σχε­δόν άγνω­στη ακόμα και σε εμάς τους Ρο­δί­τες. Επι­σκέ­φθη­καν το Βάτι και το ελαιο­τρι­βείο στα Σιάν­να, όπου θαύ­μα­σαν όλα τα στά­δια πα­ρα­γω­γής και επε­ξερ­γα­σί­ας του μο­να­δι­κού αυτού θη­σαυ­ρού της ρο­δί­τι­κης γης, του γνή­σιου, παρ­θέ­νου ελαιό­λα­δου της Ρόδου που κυ­ριο­λε­κτι­κά το λά­τρε­ψαν και το πήραν μαζί τους . Δο­κί­μα­σαν τα το­πι­κά φα­γη­τά σε πα­ρα­δο­σια­κές τα­βέρ­νες της Ρόδου και αγό­ρα­σαν πολλά προ­ϊ­ό­ντα της ρο­δί­τι­κης γης και κυ­ρί­ως λάδι, αλλά και μέλι και κρασί.

Η Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου και ντό­πιοι πα­ρα­γω­γοί προ­σέ­φε­ραν στους δη­μο­σιο­γρά­φους και στους εκ­προ­σώ­πους του Ε.Ο.Τ. πλού­σια δώρα με το­πι­κά προ­ϊ­ό­ντα, λάδι, μέλι και κρασί.

 

Την άψογη συ­νερ­γα­σία και διορ­γά­νω­ση του τα­ξι­διού από πλευ­ράς Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου εξή­ραν τόσο η διευ­θύ­ντρια του Ε.Ο.Τ. Αυ­στρί­ας – Ουγ­γα­ρί­ας κα Ελένη Με­λι­τά όσο και ο υπεύ­θυ­νος μάρ­κε­τινγκ και τύπου κ. Ιω­άν­νης Ρα­φα­λιάς που δή­λω­σαν στην αντι­δή­μαρ­χο Του­ρι­σμού, Διε­θνούς Προ­βο­λής και Από­δη­μων Ρο­δί­ων κα Μα­ρί­ζα Χα­τζη­λα­ζά­ρου και στη διευ­θύ­ντρια της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου κα Βε­α­τρί­κη Σέρ­βου «εντυ­πω­σια­σμέ­νοι από την όλη διορ­γά­νω­ση, την ενη­μέ­ρω­ση και το ολο­κλη­ρω­μέ­νο πρό­γραμ­μα επί­σκε­ψης και ξε­νά­γη­σης των Ούγ­γρων δη­μο­σιο­γρά­φων στη Ρόδο, αλλά κυ­ρί­ως από τη μο­να­δι­κή ρο­δί­τι­κη φι­λο­ξε­νία που τους αγκά­λια­σε, όλες τις ημέ­ρες της πα­ρα­μο­νής τους στο νησί».

 

Όπως ανέ­φε­ρε ο κ. Ρα­φα­λιάς «η Ουγ­γα­ρία απο­τε­λεί ανερ­χό­με­νη του­ρι­στι­κή αγορά για την Ελ­λά­δα και φυ­σι­κά για τη Ρόδο. Ο αριθ­μός μά­λι­στα των πτή­σε­ων τσάρ­τερ από την Ουγ­γα­ρία στη Ρόδο το 2018 ανήλ­θε σε τρεις την εβδο­μά­δα και ανα­μέ­νε­ται να αυ­ξη­θεί σε έξι την εβδο­μά­δα για το 2019.»

 

Ευ­χα­ρί­στη­σαν τέλος, από καρ­διάς τον Δήμο Ρόδου και τη Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού του Δήμου Ρόδου για την κα­θο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή τους ώστε το τα­ξί­δι τους στη Ρόδο να είναι άρτιο και να τους μεί­νει αξέ­χα­στο.

 

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί πως για την εξαί­ρε­τη ει­κό­να που είχαν για το νησί μας και τη φι­λο­ξε­νία οι Ούγ­γροι επι­σκέ­πτες, συ­νέ­βα­λαν τα μέ­γι­στα και Ρό­διοι επι­χει­ρη­μα­τί­ες, όπως οι εξής: Ανα­στά­σιος Χα­τζη­λια­μής – Destination One για τη διά­θε­ση mini bus καθ΄ όλη τη διάρ­κεια του τα­ξι­διού, Οι­κο­γέ­νεια Βα­σι­λεί­ου Κα­μπου­ρά­κη – ξε­νο­δο­χείο Ρόδος Παλάς A.E. – Ξε­νο­δο­χείο Rodos Palace Hotel, Οι­κο­γέ­νεια Ιω­άν­νη Χα­τζη­λα­ζά­ρου – Χα­τζη­λα­ζά­ρου Ιω­άν­νης Α.Ε. H Hotels Collection, Αλέ­ξαν­δρος Πασ­σά­λης – Αλέ­ξαν­δρος Πα­σά­λης Α.Ε., Σω­μα­τείο Δι­πλω­μα­τού­χων Ξε­να­γών Δω­δε­κα­νή­σου και ει­δι­κό­τε­ρα οι ξε­να­γοί κα Μαρία Νι­κο­λο­πού­λου, κα Μαρία Κρη­τι­κού και κ. Γε­ώρ­γιος Τρια­ντα­φύλ­λης, Γε­ώρ­γιος Κα­τα­χα­νάς – Κα­τά­λυ­μα Ωβέρ­νη ΜΟΝ. ΙΚΕ, Βα­σί­λης Μα­κρής – Koukos Πα­ρα­δο­σια­κό Κα­τά­λυ­μα – Εστια­τό­ριο, Κων­στα­ντί­νος Σε­ΐ­της – Τα­βέρ­να Πλά­τα­νος στο Βάτι, Κων­στα­ντί­νος Ζώης – Κ. Ζώης και Σία Ε.Ε. – Εστια­τό­ριο Nisos, Σάβ­βας Ε. Τσου­κα­λάς – Εστια­τό­ριο Savvas Grill House (Έμπω­νας) – πα­ρα­δο­σια­κή ελ­λη­νι­κή τα­βέρ­να, Νι­κό­λα­ος Τρια­ντα­φύλ­λου – Emery A.B.E. Οίνων και Ποτών, Στέρ­γος Στερ­γε­νά­κης – Ένατη Διά­στα­ση Υπη­ρε­σί­ες Ψυ­χα­γω­γί­ας Α.Ε. – Throne of Helios, Σταύ­ρος Κάλ­λας – Σταύ­ρος και Γε­ώρ­γιος Κάλ­λας Ο.Ε. – Natura Rodos.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.