ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη επίσημη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, με την νέα Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χατζημάρκος Βιτσιλάκη,

Το κτι­ριο­λο­γι­κό των μο­νά­δων Ρόδου και Σύρου, ζή­τη­μα πρώ­της προ­τε­ραιό­τη­τας  και για τις δύο πλευ­ρές

 

Την πρώτη επί­ση­μη συ­νά­ντη­ση ερ­γα­σί­ας με την Πρυ­τά­νισ­σα του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου, Χρυσή Βι­τσι­λά­κη, είχε σή­με­ρα το με­ση­μέ­ρι στο γρα­φείο του ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

Η συ­νά­ντη­ση οριο­θε­τεί την έναρ­ξη μιας νέας πε­ριό­δου σχέ­σε­ων με­τα­ξύ του Πα­νε­πι­στη­μί­ου και της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, που, όπως συμ­φω­νή­θη­κε,  θα χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από στενή συ­νερ­γα­σία, ανοι­χτή επι­κοι­νω­νία και  από κοι­νού αντι­με­τώ­πι­ση προ­βλη­μά­των.

Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης συ­νε­χά­ρη την κα Βι­τσι­λά­κη για την εκλο­γή της στη θέση της Πρυ­τά­νισ­σας του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου και της ευ­χή­θη­κε κάθε επι­τυ­χία στο έργο της, ενώ η ίδια από την πλευ­ρά της, εξέ­φρα­σε, εκ μέ­ρους του Πα­νε­πι­στη­μί­ου, τον ση­μα­ντι­κό­τα­το ρόλο της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στην πε­ραι­τέ­ρω ανά­πτυ­ξή του.

Το βα­σι­κό θέμα που ετέθη στην διάρ­κεια της συ­νά­ντη­σης ερ­γα­σί­ας ήταν η αντι­με­τώ­πι­ση του κτι­ριο­λο­γι­κού προ­βλή­μα­τος του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου, με την ανά­πτυ­ξη των μο­νά­δων της Ρόδου και της Σύρου.

Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης, επ’ αυτού δή­λω­σε:

«Η ήδη καλή και δο­κι­μα­σμέ­νη συ­νερ­γα­σία με την Χρυσή Βι­τσι­λά­κη, από την θέση της Προ­έ­δρου του ΠΣΕΚ και η συ­να­ντί­λη­ψη περί του ανα­πτυ­ξια­κού ρόλου της έρευ­νας και της και­νο­το­μί­ας, απο­τε­λεί την κα­λύ­τε­ρη εγ­γύ­η­ση για την συ­νέ­χι­ση της άρι­στης, γό­νι­μης και πα­ρα­γω­γι­κής συ­νερ­γα­σί­ας και από τη νέα της θέση. Για μας το πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου είναι πνεύ­μο­νας γνώ­σης και Πο­λι­τι­σμού. Κά­νου­με και θα συ­νε­χί­σου­με να κά­νου­με ό,τι κα­λύ­τε­ρο μπο­ρού­με».

Στην πρώτη επί­ση­μη συ­νά­ντη­ση ερ­γα­σί­ας, συμ­φω­νή­θη­κε αμοι­βαί­ως ότι το κτι­ριο­λο­γι­κό είναι ζή­τη­μα πρώ­της προ­τε­ραιό­τη­τας, για την ανά­πτυ­ξη και εδραί­ω­ση του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου, πάνω στο οποίο θα δοθεί συ­νέ­χεια με τους συ­νερ­γά­τες του Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη και της Πρυ­τά­νισ­σας, αφού δο­θούν οι σχε­τι­κές κα­τευ­θύν­σεις, προ­κει­μέ­νου, το συ­ντο­μό­τε­ρο δυ­να­τόν να ξε­κι­νή­σει η δια­χεί­ρι­ση αυτού του με­γά­λου ζη­τή­μα­τος.

Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης, για τον σκοπό αυτό, γνώ­ρι­σε στην Πρυ­τά­νισ­σα την δέ­σμευ­ση του σχε­τι­κού ποσού στο Επι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα «Νότιο Αι­γαίο 2014 – 2020».

Η κα Βι­τσι­λά­κη αντα­πέ­δω­σε, απευ­θύ­νο­ντας πρό­σκλη­ση στον Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη να  επι­σκε­φθεί και την έδρα του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου στη Μυ­τι­λή­νη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.