Η συνέχιση της προσπάθειας για την αναστροφή του κλίματος στη γερμανική αγορά και για τον περαιτέρω περιορισμό των απωλειών που καταγράφηκαν κατά τη φετινή τουριστική σεζόν, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στην πολύωρη συνάντηση που είχε χθες στη Ρόδο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Hellas Μιχάλη Μαυρόπουλο. Τα μηνύματα μάλιστα, για την τουριστική σεζόν του 2013 δείχνουν να είναι θετικά.
Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και η TUI και αποφασίστηκε να προγραμματιστεί επίσκεψη στελεχών της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού στην περιοχή μας, και να γίνει ένας νέος κύκλος επαφών της Περιφέρειας και των τοπικών μας φορέων στη Γερμανία, λίγο πριν την έκθεση του Βερολίνου.
«Η TUI είναι ένας από τους βασικούς τροφοδότες του τουρισμού μας στο Νότιο Αιγαίο και μας ενδιαφέρει να διατηρήσει τη δύναμη και το κύρος της στην αγορά» τόνισε ο περιφερειάρχης, που έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών και φυσικά με τους ντόπιους επιχειρηματίες, θέτοντας παράλληλα το θέμα της αποπληρωμής των οφειλών προς ξενοδόχους της περιοχής μας, όπως συχνά επικαλούνται και οι ίδιοι, θέμα που ο κ. Μαυρόπουλος δεσμεύτηκε να διερευνήσει και να διαπιστώσει ποιες ακριβώς είναι οι διαστάσεις του.
Ο κ. Μαυρόπουλος υπογράμμισε πως πρώτη προτεραιότητα της TUI Hellas είναι να παραμείνει κοντά και συνεπής απέναντι στους επιχειρηματίες, στοχεύοντας πάντα σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες. Έδωσε μάλιστα έμφαση στην ανάγκη για αναζήτηση «νέων καναλιών προσέγγισης και προσέλκυσης τουριστών, όπως είναι το διαδίκτυο».
Στη χθεσινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέληση να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας της Περιφέρειας με την TUI Hellas, προς όφελος των νησιών μας, της προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος και της προσέλκυσης επενδύσεων, τομέας που ενδιαφέρει την εταιρεία.
Ομιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, τόνισε πως η TUI ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε επενδύσεις γενικώς στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο.
«Η ΤUI μετέχει σε επενδύσεις στη Ρόδο. Θέλουν όμως να επεκταθούν περισσότερο και στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού», τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα επισκεφθεί τη Γερμανία πριν από τη διεξαγωγή της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου και θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες.
«Πρώτη φορά έγινε μια τόσο διεξοδική συζήτηση για το πώς θα επανακάμψει η Γερμανία στην περιοχή μας. Διαπιστώθηκε πως φέτος οι Γερμανοί υστέρησαν σε αφίξεις. Αυτοί που ήρθαν μάλιστα δεν ήταν και υψηλού επιπέδου τουρίστες. Αυτό όμως οφείλεται, σε άλλους παράγοντες. Είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Εμείς επιδιώκουμε την αύξηση των επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα», τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της TUI τόνισε, πως σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής μας είναι η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών.
«Πλεονέκτημα, μπορούν να γίνουν για τον τουρισμό και τα προϊόντα μας. Συμφωνήσαμε να έχουμε συνεργασία για να αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα θετικά», είπε ο κ. Μαχαιρίδης.
«Είναι θετικότερα τα μηνύματα για την σεζόν του 2013», είπε ο κ. Μαχαιρίδης.













