Στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και τον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου σε βάρος ενός 22χρονου κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, που εκτίει τη στρατιωτική του θητεία στη Χίο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε μια σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας, εκβίασης και απειλής με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι, που ζει σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού.
Όπως έγραψε η “δ”, ο 22χρονος μπόρεσε μέσω του διαδικτύου και με τη χρήση λογαριασμού στο facebook, να παγιδέψει την ανυποψίαστη ανήλικη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την συμπάθειά της και εν τέλει κατορθώνοντας να την πείσει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.
Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ο 22χρονος, ξεκίνησε μέσω λογαριασμού που είχε φτιάξει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου, να έχει επικοινωνία με την 15χρονη.
Εμφανιζόμενος με στοιχεία ταυτότητας A. G. φαίνεται να έμπαινε στο facebook μέσω του κινητού του τηλεφώνου από τα Γιάννενα, την Αθήνα και τη Χίο κάνοντας χρήση δύο τηλεφωνικών συνδέσεων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Αφού ανέπτυξε φιλική σχέση με την 15χρονη την έπεισε στην πορεία να του αποστέλλει φωτογραφίες της. Φέρεται μάλιστα να την έπεισε μεταξύ άλλων ότι υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις Καλυθιές. Ξεκίνησε μάλιστα να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και όταν η ανήλικη αποφάσισε να διακόψουν κάθε επικοινωνία που είχαν, ζητώντας του να σταματήσει να την ενοχλεί, τότε εκείνος φέρεται να ξεκίνησε να την απειλεί και να την εκβιάζει.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «δ», οι αστυνομικοί του Φαληρακίου σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που κίνησε τη διαδικασία για τον εντοπισμό του, ζήτησαν αρμοδίως από την Αστυνομική Διεύθυνση της Χίου τη σύλληψή του την Κυριακή για αδικήματα που τέλεσε στα όρια του αυτοφώρου.
Πιο συγκεκριμένα μετά από επικοινωνία που είχε με την ανήλικη η οποία έδειξε να αδιαφορεί γι αυτόν εκείνος με μήνυμα sms την ενημέρωσε ότι θα μιλούσε με τον πατέρα και την μητέρα της για τις μεταξύ τους σχέσεις. Την 18η Αυγούστου το βράδυ επικοινώνησε μαζί της η μητέρα της από το εξωτερικό και της ανέφερε ότι είχαν αποσταλεί στο profile της στο facebook από το δικό της profile στον ίδιο ισότοπο ορισμένες γυμνές φωτογραφίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την 14η Μαΐου 2012, ο 22χρονος υπέκλεψε στοιχεία από τον λογαριασμό της ανήλικης στο facebook, μπήκε στο profile της και ανέβασε 370 φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εξ’ αυτών ήταν προϊόν μοντάζ. Εν πάση περιπτώσει εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε τη Χίο οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην κινηθεί έγκαιρα η διαδικασία για τη σύλληψη του δράστη και να παρέλθει το αυτόφωρο!
Χθες εξεταζόταν αν δικαιολογείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος και η έκδοση εν συνεχεία εντάλματος σύλληψης ενώ δεν αποκλείεται η δικογραφία να καταλήξει στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου.
Η έρευνα που θα διενεργήσει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποσκοπεί να διαπιστώσει εάν ο δράστης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού της ανήλικης είχε κατορθώσει να συνομιλεί προσποιούμενος την ίδια με άλλες φίλες της στο facebook κι αν είχε διοχετεύσει γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης σε τρίτους μέσω του διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων και αν τις εμπορεύτηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/i-dikografia-stin-ipiresia-dioxis-ilektronikou-egklimatos/













