Τη θέληση και τη δέσμευσή τους να είναι συνεχώς και ουσιαστικά παρόντες στα δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας εξέφρασαν χθες μέλη των Διοικήσεων των Συλλόγων Δωδεκανησίων Φοιτητών από διάφορες πόλεις της χώρας, ανακοινώνοντας το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον τομέα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 8 και 9 Αυγούστου στο Νοσοκομείο της Ρόδου (από τις 9 το πρωί έως τις 13:30).
Για τη φετινή τους πρωτοβουλία, που αποτελεί συνέχεια ανάλογων δράσεων τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη και οι: Γιώργος Γεωργαλίδης (πρόεδρος Συλλόγου Ηρακλείου), Ανδρέας Κτενάς (αντ/δρος Συλλόγου Ηρακλείου), Παναγιώτης Μανουσάκης (πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Σπύρος Καλαποδάκης (αντ/δρος Συλλόγου Κομοτηνής), Ελένη Καραγιάννη (Γ.Γ. Συλλόγου Ρεθύμνου) και Μαίρη Πάττα (Έφορος Συλλόγου Πάτρας).
«Είμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε αποκομμένοι από την κοινωνία σε μια περίοδο που κάποιοι θεωρούν ότι η νεολαία είναι απούσα» δήλωσαν, τονίζοντας πως στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν ακόμα περισσότερους νέους, συνεχίζοντας μια προσπάθεια και ένα έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες Διοικήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων.
«Το σκεπτικό μας είναι ότι οφείλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι το αίμα, αυτό το πολύτιμο αγαθό, μπορεί να το χρειαστεί ο συγγενής μας, άρα έχουμε χρέος να δώσουμε το ερέθισμα στους συμπολίτες μας», υπογράμμισαν οι Δωδεκανήσιοι φοιτητές.
Η κα Δέσποινα Μουτάφη εξέφρασε τις προσωπικές της ευχαριστίες όσο και του περιφερειάρχη για την ευαισθησία και τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων σε ανάλογες πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι «αυτή η νεολαία είναι η ελπίδα μας», και πως «είναι θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι φοιτητές μας με την προθυμία τους κατέστησαν θεσμό αυτή τη δράση».
«Η προσφορά αίματος είναι σημαντική. Δεν πρέπει να το κάνουμε μόνο όταν κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο έχει μεγάλη ανάγκη. Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να δώσουμε το ερέθισμα σε μικρούς και μεγάλους να σκεφθούν και να πράξουν», δήλωσαν οι φοιτητές και πρόσθεσαν πως όλοι μπορούν να διαθέτουν δέκα λεπτά για να χαρίσουν ζωή σε κάποιους ανθρώπους που κινδυνεύουν.
Οι νέοι ρωτήθηκαν, αν η ζωή τους έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και απάντησαν πως ουδείς έχει μείνει αλώβητος από αυτή.
«Παντού και στην Κρήτη και στην Πάτρα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, η κρίση έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της. Όλα τώρα πια κοστίζουν πιο ακριβά και το φαγητό και οι συγκοινωνίες. Όλοι μας προσπαθούμε, να μην επιβαρύνουμε την οικογένειά μας. Εργαζόμαστε για να συμπληρώσουμε τα εισοδήματά μας και να μην χρεώνουμε επιπλέον τους δικούς μας», τόνισαν οι φοιτητές.
Αναφορικά με το αν μοιράζονται την στέγη τους, με άλλους νέους για να κάνουν οικονομία απάντησαν, πως αυτό είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. «Ελάχιστοι προχωρούν σε συγκατοίκηση. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον με τον οποίο να ταιριάζεις και να μπορείς να συμβιώσεις καλά χωρίς προβλήματα», δήλωσαν οι φοιτητές.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ethelontiki-emodosia-dodnision-fititon/













