Γκέκος για προπονητής!

Ο Μηνάς Γκέκος είναι μία ανάσα από τη συμφωνία του με τον Κολοσσό ΒΑΠ για να διαδεχθεί το Βασίλη Φραγκιά στο τιμόνι της ομάδας. Αν και τα ονόματα των Θανάση Παπαχατζή και Γιώργου Λημνιάτη «έπαιζαν» περισσότερο τον τελευταίο καιρό για τον πάγκο των «θαλασσί», εντούτοις οι Ροδίτες θα προτιμήσουν μία πιο σίγουρη λύση, με δεδομένο ότι ο Γκέκος έχει εμπειρία από τους… πάγκους της Α1, δουλεύοντας στην Α.Ε.Κ. και τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες ο 52χρονος τεχνικός βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με τον Κολοσσό ΒΑΠ και ο ίδιος φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στο «προφίλ» της νέας ομάδας, που θέλουν να δημιουργήσουν οι Ροδίτες. Κατά τα φαινόμενα λοιπόν αυτός θα είναι ο «εκλεκτός» για το τιμόνι του Κολοσσού ΒΑΠ, κάτι που δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθεί ακόμη και σήμερα από τους «θαλασσί».
ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο Μηνάς Γκέκος είναι Έλληνας παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1959, στην ελληνική συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο και υπήρξε μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Ταταύλα. Εκτός από το μπάσκετ που αφιερώθηκε αποκλειστικά μετά τα 12 χρόνια του, ασχολήθηκε και με το στίβο, το βόλεϊ και το πινγκ πονγκ. Σε ηλικία 14 ετών αγωνίστηκε στην τουρκική Istanbul Tecknikal Universitasi. Το 1975 σε ηλικία 16 ετών, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στην Τουρκία. Αγωνιζόταν με επιτυχία στη θέση του πλέι-μέικερ. Το 1975 αποκτήθηκε από την Α.Ε.Κ. στην οποία αγωνίστηκε έως το 1991 και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές της. Το 1981 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, το 1988 ήταν φιναλίστ κυπέλλου, ενώ τις χρονιές 1982, 1990 και 1991 βρέθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Υπήρξε ικανός σκόρερ και βρέθηκε στην τέταρτη θέση στη συγκομιδή πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα τις χρονιές 1983 και 1985, ενώ το 1988 ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Το 1991 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1993 και αγωνίστηκε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος την ίδια χρονιά. Το 1994 βρέθηκε με τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση στην Ευρώπη αγωνιζόμενος στο φαίναλ φορ του Τελ Αβίβ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 1994 επέστρεψε στην Α.Ε.Κ. για να κλείσει την καριέρα του μετά από ένα χρόνο.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΕ 52 ΑΓΩΝΕΣ
Με την εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 52 αγώνες και σημείωσε 145 πόντους (2,79 μ.ο.). Το 1979 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ. Αξιόλογη ήταν η παρουσία του στην εθνική εφήβων, αφού σε 25 αγώνες σημείωσε 263 πόντους (10,5 μ.ο.).
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ
Ακολούθησε καριέρα προπονητή. Έχει υπάρξει προσωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού το 1993 και το 1997. Τη σεζόν 2005-06 ήταν βοηθός προπονητή στο Μαρούσι, ενώ έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στον Έσπερο Καλλιθέας τον Απόλλωνα Πατρών και τον Πανιώνιο. Στις 25 Ιανουαρίου 2010, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψή του, στην θέση του Αργύρη Πεδουλάκη. Ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου ο Γκέκος υπέβαλλε την παραίτησή του στη διοίκηση της ΚΑΕ εξαιτίας της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας. Τέλος, ο Γκέκος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ασίσταντ κόουτς σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Μαρούσι και Πανιώνιο.