ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικηγόρος Μπαρμπαρούση: Με τη φράση τα «κεφάλια στις Πρέσπες» εννοούσε «προσοχή στις Πρέσπες»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μπαρμπαρούσης

Με τη φράση τα «κεφάλια στις Πρέσπες» ο βου­λευ­τής της Χρυσής Αυγής, Κων­στα­ντί­νος Μπαρ­μπα­ρού­σης εννο­ούσε «προσοχή στις Πρέσπες» και «έχετε τα μάτια σας στις Πρέσπες», δήλωσε σήμερα στην τηλε­ό­ραση του ΣΚΑΪ ο δικη­γό­ρος του βου­λευτή, κ.  Πανα­γιώ­της Κοραν­τζό­που­λος. Πρό­κει­ται για αρνη­τική νοη­μα­το­δό­τηση που δίνει ο οποιοσ­δή­ποτε κατ’ αυθαί­ρετη ερμη­νεία, τόνισε ο συνή­γο­ρος του βου­λευτή.

Ο κ. Κοραν­τζό­που­λος πρό­σθεσε δε, ότι ο Κ. Μπαρ­μα­πρού­σης, ο οποίος κατη­γο­ρεί­ται για προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές πράξεις εσχάτης προ­δο­σίας και απο­λο­γεί­ται αύριο, Τετάρτη (20 Ιουνίου) ενώπιον του ανα­κριτή, δεν επι­χεί­ρησε από­πειρα φυσικής βίας.

«Ηταν ατυχής επιλογή εκφρά­σεων, οι οποίες ενσω­μα­τώ­θη­καν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης. Αυτή δε η φρα­σε­ο­λο­γία προ­φα­νώς είναι απρό­σφορη να προ­κα­λέ­σει τα αδι­κή­ματα για τα οποία κατη­γο­ρεί­ται. Ηδη έχει ανα­κα­λέ­σει τις επί­μεμ­πτες φράσεις και θα το επα­να­λά­βει», δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά ο συνή­γο­ρός του.

«Μην το (σ.σ. περι­στα­τικό στη Βουλή) παρερ­μη­νεύ­ουμε σε τέτοιο σημείο», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Κοραν­τζό­που­λος, ενώ παράλ­ληλα αξιο­λό­γησε ότι το εν λόγω περι­στα­τικό έλαβε υπερ­βο­λική έκταση. «Πιστεύω πραγ­μα­τικά ότι έγινε κατα­χρη­στική δια­χεί­ριση της λεκτι­κής υπερ­βο­λής Μπαρ­μπα­ρούση» εξήγησε σχετικά ο συνή­γο­ρος του Κ. Μπαρ­μπα­ρούση.

Ερω­τη­θείς δε, για το αν ο βου­λευ­τής έχει μετα­νιώ­σει, ο κ. Κοραν­τζό­που­λος τόνισε ότι «στη νομική επι­στήμη το ‘’μετανιώσει’’ έχει διά­φο­ρες νομικές ερμη­νείες, χρήσεις και απο­τε­λέ­σματα. Αυτό που λέει ο άνθρω­πος είναι ‘’ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις’’. Είναι πιστός στον όρκο του, αυτή είναι η δήλωσή του, και είναι ενσυ­νεί­δητη».

«Σκέψη περί πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κών ενερ­γειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη», σημεί­ωσε ο δικη­γό­ρος του βου­λευτή της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι επρό­κειτο για έξαρση του θυμικού. «Αυτό μπορώ να το υπο­στη­ρίζω, και ο ίδιος το υπο­στη­ρί­ζει».

«Οι δηλώ­σεις του αυτές κατέ­στη­σαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπλη­ρώ­σει – όπως φαί­νε­ται από το πρω­τό­τυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε – ότι σε κάθε περί­πτωση αυτά τα οποία ανέφερε ποτέ δεν πρό­κει­ται να συμβούν», κατέ­ληξε ο κ. Κοραν­τζό­που­λος.

Να σημειω­θεί ότι ο βου­λευ­τής της Χρυσής Αυγής είναι αντι­μέ­τω­πος με φυλά­κιση έως και 20 χρόνια.

Πηγή: Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.

Πρόσφατα άρθρα

ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Μάνος Κόνσολας: «Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τους διευκολύνει με μια νέα ρύθμιση οφειλών για χρέη προς το δημόσιο σε 120 δόσεις και ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 30 ευρώ. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Το σχετικό νομοσχέδιο πήρε ήδη το δρόμο για τη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί. Παράλληλα, το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνει αυστηρούς κανόνες για τους servicers και τα funds, ενισχύοντας την προστασία των συνεπών δανειοληπτών.