Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, μια 45χρονη μάνα που συνελήφθη την 17η Μαΐου 2012 και ώρα 21.40 από αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου, κατηγορούμενη για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κατάστημα κράτησης.
Για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή κατηγορείται ο 23χρονος γιος της, που κρατείται μετά την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του και για διακεκριμένες κλοπές. Ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Πιο συγκεκριμένα, η 45χρονη γυναίκα, μητέρα του 23χρονου, πλησίασε το χώρο των κρατητηρίων με σκοπό να του παραδώσει ρούχα. Όταν της ζητήθηκε από τον σκοπό να υποδείξει το δελτίο αστυνομικής της ταυτότητας δήλωσε ότι δεν το φέρει μαζί της. Αναχώρησε γρήγορα, διότι, όπως ανέφερε, στον σκοπό των κρατητηρίων, είχε ένα σημαντικό ραντεβού, αφήνοντας τη σακούλα με τα ρούχα.
Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα των αστυνομικών στο περιεχόμενο της σακούλας βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε σαμπουάν δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων και μία σύριγγα.
Συγκατηγορούμενος για την ανωτέρω παράβαση είναι και ένας άνδρας, ονόματι “Μιχάλης”, ηλικίας περίπου 23 χρονών, ύψους 1,65 μ., σκουρόχρωμος, μελαχρινός με κοντό μαλλί, φίλος του 23χρονου, ο οποίος παρέδωσε τη σακούλα με τα ρούχα και το σαμπουάν στην 45χρονη, η οποία δήλωσε στην κατάθεσή της άγνοια για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στο σαμπουάν.
Ο ίδιος απολογούμενος δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.
– Ενας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο λιμάνι της Κω κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το προσωπικό του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής.
Με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού, κατά την αποβίβαση του 30χρονου από το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας”, βρέθηκε να κατέχει, μέσα στην αποσκευή του, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 6 κιλών και 380 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.