ΕΙΔΗΣΕΙΣ

KKE: Να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου-Επίκαιρη ερώτηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Το πρό­βλημα επι­βί­ω­σης που αντι­με­τω­πί­ζουν χιλιά­δες ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λοι και επο­χι­κοί εργα­ζό­με­νοι της Ρόδου, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα ανερ­γίας εξαι­τίας της υπο­στε­λέ­χω­σης του ΟΑΕΔ, ανέ­δειξε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώ­της, με Επί­καιρη Ερώτηση που συζη­τή­θηκε στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Η ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Εργα­σίας, Ράνια Αντω­νο­πού­λου, απέδωσε αυτή την καθυ­στέ­ρηση στην αύξηση του αριθμού των εργα­ζο­μέ­νων που προ­κά­λεσε η άνοδος του του­ρι­σμού, ενώ παρα­δέ­χθηκε ότι ο ΟΑΕΔ είναι υπο­στε­λε­χω­μέ­νος. Σύμφωνα με τα στοι­χεία που παρου­σί­ασε, στη Ρόδο κατα­τέ­θη­καν 13.337 αιτή­σεις για επίδομα ανερ­γίας και από αυτές εκκρε­μούν 2.500 αιτή­σεις που θα εξε­τα­στούν μέχρι το τέλος της επό­με­νης εβδο­μά­δας.

Ο Χρήστος Κατσώ­της υπο­γράμ­μισε πως οι εργα­ζό­με­νοι έχουν στα­μα­τή­σει να δου­λεύ­ουν από το Σεπτέμ­βρη και έως τώρα δεν τους έχει κατα­βλη­θεί ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα. Επίσης, ανα­φέρ­θηκε στο γεγονός ότι οι μισθοί τους «είναι στα όρια της φτώ­χειας, 586 ευρώ μεικτά, αυτά δίνουν οι εργο­δό­τες στον Του­ρι­σμό», σε μια περίοδο που υπάρ­χουν εκα­τομ­μύ­ρια του­ρί­στες. Πρό­σθεσε, ότι οι ξενο­δό­χοι δεν εφαρ­μό­ζουν καν την κου­τσου­ρε­μένη κλαδική σύμβαση που υπάρχει, «η κυβέρ­νηση πρέπει να απο­λο­γεί­ται στους εργα­ζό­με­νους γιατί δεν επα­να­φέ­ρει τις συμ­βά­σεις, την υπο­χρε­ω­τι­κό­τητα, την ευνοϊ­κό­τερη ρύθμιση». 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.