ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή κάθειρξης 9,6 ετών στον ληστή της Eurobank Φαληρακίου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΗΣΤΕΙΑ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Ποινή κά­θειρ­ξης 9 ετών και 6 μηνών και χρη­μα­τι­κή ποινή ύψους 1.000 ευρώ, χωρίς δι­καί­ω­μα ανα­στο­λής, επέ­βα­λε χθες το Μο­νο­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου επί κα­κουρ­γη­μά­των στον 30χρονο Χ.Μ. του Ι, κά­τοι­κο Αφα­ντου, που κρί­θη­κε ένο­χος με το ελα­φρυ­ντι­κό το πρό­τε­ρου έντι­μου βίου, για λη­στεία και πα­ρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Ο 30χρο­νος, απο­λο­γού­με­νος απο­δέ­χτη­κε τις κα­τη­γο­ρί­ες που του απαγ­γέλ­θη­καν και ζή­τη­σε συγ­γνώ­μη από τους υπαλ­λή­λους και πε­λά­τες του υπο­κα­τα­στή­μα­τος της τρά­πε­ζας.

Ανα­φέρ­θη­κε εν συ­νε­χεία στα προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντι­με­τω­πί­ζει και ισχυ­ρί­στη­κε ότι προ τριε­τί­ας ο πα­τέ­ρας του, του έδωσε ένα ση­μα­ντι­κό ποσό όταν πώ­λη­σε ένα αυ­το­κί­νη­το δη­μό­σιας χρή­σε­ως, ιδιο­κτη­σί­ας του.

Δά­νει­σε χρή­μα­τα σε φί­λους και συγ­γε­νείς οι οποί­οι τα είχαν ανά­γκη λόγω της κρί­σης, τα οποία δεν του έχουν ακόμη επι­στρέ­ψει, ενώ δα­πά­νη­σε χρή­μα­τα για τον εκ­συγ­χρο­νι­σμό της οι­κο­γε­νεια­κής του επι­χεί­ρη­σης.

Πλή­ρω­σε ακόμη οφει­λές της οι­κο­γέ­νειας και την συ­ντη­ρού­σε με απο­τέ­λε­σμα να μεί­νει χωρίς χρή­μα­τα και να μην μπο­ρεί να δα­νει­στεί από εκεί­νους που είχε ευ­ερ­γε­τή­σει.

Αδυ­να­τού­σε να εξο­φλή­σει οφει­λή ύψους 10.000 ευρώ από την κα­τα­νά­λω­ση ρεύ­μα­τος με απο­τέ­λε­σμα να του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και στην από­γνω­σή τou απο­φά­σι­σε να λη­στέ­ψει την τρά­πε­ζα.

Πήρε, όπως είπε, μία πε­ρού­κα των απο­κριών που είχε και ένα ψεύ­τι­κο πε­ρί­στρο­φο κρό­του και με­τέ­βη πεζός στην τρά­πε­ζα χωρίς μέσο δια­φυ­γής και χωρίς σχέ­διο.

Τό­νι­σε μά­λι­στα ότι βρι­σκό­ταν σε από­γνω­ση καθώς ξε­κι­νού­σαν οι δια­κο­πές των Χρι­στου­γέν­νων και το σπίτι στο οποίο διέ­με­νε με την μη­τέ­ρα του θα έμενε χωρίς ρεύμα ενώ είχε επι­χει­ρή­σει την ρύθ­μι­ση του χρέ­ους προς την ΔΕΗ και του ζη­τή­θη­κε για να εντα­χθεί στην ρύθ­μι­ση ποσό της τά­ξε­ως των 4.000 με 5.000 ευρώ, που δεν είχε.

Θυ­μί­ζου­με ότι ο 30χρο­νος, ύψους 1,70 μέ­τρων πε­ρί­που, εύ­σω­μος με μού­σια, φο­ρώ­ντας καφέ κα­πέ­λο, πε­ρού­κα, αθλη­τι­κά πα­πού­τσια και μαύρη φόρμα στα πλά­για της οποί­ας υπήρ­χε μια άσπρη ρίγα και σκου­ρό­χρω­μο μπου­φάν, ει­σήλ­θε περί ώραν 13.44 της 13ης Δε­κεμ­βρί­ου 2016 στο υπο­κα­τά­στη­μα της τρά­πε­ζας στην πε­ριο­χή «Πλά­τα­νος» στο Φα­λη­ρά­κι, επί της Εθνι­κής Οδού Ρόδου-Λίν­δου.

Από την κα­τα­μέ­τρη­ση που ακο­λού­θη­σε, προ­έ­κυ­ψε ότι είχε αφαι­ρέ­σει χρη­μα­τι­κό ποσό ύψους 16.905 ευρώ.

Οι αστυ­νο­μι­κοί της Α’ Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Δω­δε­κα­νή­σου και κυ­ρί­ως οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου ξε­κί­νη­σαν άμεσα τις έρευ­νες.

Βρή­καν κρυμ­μέ­νο σε ση­μείο πλη­σί­ον του ιερού ναού Αγίου Νε­κτα­ρί­ου στο Φα­λη­ρά­κι ένα κα­πέ­λο χρώ­μα­τος καφέ το οποίο πι­θα­νο­λο­γή­θη­κε ότι ανήκε στον δρά­στη.

Από την αξιο­ποί­η­ση του βι­ντε­ο­λη­πτι­κού υλι­κού που είχαν στην διά­θε­σή τους από το σύ­στη­μα εσω­τε­ρι­κής μα­γνη­το­σκό­πη­σης της τρά­πε­ζας και από μαρ­τυ­ρί­ες δύο ατό­μων που δια­τη­ρούν κα­τα­στή­μα­τα πλη­σί­ον της τρά­πε­ζας, κα­τέ­λη­ξαν στο συ­μπέ­ρα­σμα ότι επρό­κει­το για τον 30χρονο και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έφοδο στην οικία του κοντά στο Γκολφ Αφα­ντου.

Την ώρα εκεί­νη ο δρά­στης πλη­σί­α­ζε την οικία του με ένα μο­το­πο­δή­λα­το και όταν ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε και ελέγ­χθη­κε, ομο­λό­γη­σε ότι ήταν ο δρά­στης της λη­στεί­ας.

Πα­ρέ­δω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς ένα πι­στό­λι κρό­του που έφερε, 7 φυ­σίγ­για, 35 ακόμη φυ­σίγ­για, τα ρούχα που φο­ρού­σε και μια πε­ρού­κα που είχε χρη­σι­μο­ποι­ή­σει.

Από την αυλή της οι­κί­ας του πα­ρέ­δω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς σε «κα­βά­τζα» στον κορμό ενός δέ­ντρου τα κλο­πι­μαία και συ­γκε­κρι­μέ­να το χρη­μα­τι­κό ποσό των 16.680 ευρώ και ένα χαρ­το­νό­μι­σμα 100 δο­λα­ρί­ων.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Σάβ­βας Παυ­λί­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.