Μεγάλη δοκιμασία υφίστανται παραπληγικοί και τετραπληγικοί!

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, πως δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να περικόψει, να ελαχιστοποιήσει τις παροχές περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους.
Σειρά στις περικοπές και στην ταλαιπωρία έχουν οι παραπληγικοί και οι τετραπληγικοί…
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος παρήγγειλε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο από αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ που έχουν στην κυριολεξία εγκαταλείψει 90 παραπληγικούς στο νησί.
Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού έδωσε μηνυτήρια αναφορά Ροδίτη, ο αδελφός του οποίου πάσχει από ανίατες ασθένειες, είναι μειωμένης διανοητικής αντίληψης και παραπληγικός, σύμφωνα με απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ο αναφέρων κατήγγειλε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμπαίζεται σε καθημερινή βάση από δύο εντεταλμένους στην ιεραρχία του ΕΟΠΥΥ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, ο προϊστάμενος του τοπικού παραρτήματος του φορέα στη Ρόδο και η διευθύντρια του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρόδου, δεν προγραμματίζεται η διενέργεια εξετάσεως σε 90 παραπληγικούς και τετραπληγικούς από Τριμελή Επιτροπή νευρολόγων του Ταμείου!!!
Οι ασθενείς λόγω της κατάστασής τους αδυνατούν να μεταβούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρόδου και επειδή δεν έχει περαιωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία δεν έχουν λάβει σύνταξη και αναπηρικό επίδομα το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη σύνταξή τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!!!
Ο αναφέρων κατήγγειλε ακόμα ότι ο ΕΟΠΥΥ με τις πρακτικές του, έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αυτών γιατί η συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων είναι μεγάλη και ενίοτε καταβάλλουν όλη την αξία των φαρμάκων, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Σημειώνει μάλιστα ότι ο αδελφός του έχει υποστεί επανειλημμένες επιληπτικές κρίσεις και από πτώσεις έχει σπάσει και εξαρθρώσει μέλη του σώματός του!!
Αναφέρεται με την ευκαιρία ότι τετραπληγικοί και οι παραπληγικοί δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα σπίτια τους και ενημερώθηκαν αρμοδίως πως τους κόβουν τα δωρεάν αναλώσιμα, δηλαδή καθετήρες, ουροσυλλέκτες κλπ., που χρειάζονται κάθε μήνα.
Από την 1η Ιανουαρίου 2012 που λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ, σε χιλιάδες παραπληγικούς και τετραπληγικούς ζητήθηκε να προσκομίσουν ουροδυναμική μελέτη και ιατρική γνωμάτευση από την οποία να προκύπτει ο αριθμός των κενώσεων της ουροδόχου κύστεως ώστε να τους χορηγηθεί το ποσό των 540 ¤ για να προμηθευτούν καθετήρες για διαλείποντες καθετηριασμούς!!
Επειδή οι συγκεκριμένοι καθετήρες συνταγογραφούνται μια φορά το μήνα, ζητήθηκε από τους ανάπηρους συμπολίτες μας μέσα σε ένα μήνα να βρουν κάποιο εργαστήριο ουροδυναμικής μελέτης στην περιοχή τους και κάποιο γιατρό που να γνωματεύσει τον αριθμό κενώσεων της ουροδόχου κύστης.
Όμως ούτε ο ΕΟΠΥΥ ούτε τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν τέτοιο μηχανισμό που να μπορέσει να εξυπηρετήσει τόσες χιλιάδες ανθρώπων με παραπληγίες και με τετραπληγίες μέσα σε ένα μήνα.
Ο ΕΟΠΥΥ το μόνο που κατορθώνει είναι να υποβάλλει σε δοκιμασία παραπληγικούς και τετραπληγικούς, χωρίς να περιορίσει τους μηχανισμούς παραγωγής αναπήρων «μαϊμού» και «μαϊμού» προμηθειών. Οι μηχανισμοί παραγωγής ασφαλισμένων «μαϊμού» παραμένουν άθικτοι, ακόμη και με αυτή τη διαδικασία.
Είναι πλέον βέβαιο πως οι γραφειοκράτες του ΕΟΠΥΥ, του Ι.Κ.Α., του υπουργείου Εργασίας και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων έχουν πολλές δικαιολογίες. Είναι όμως εξίσου βέβαιο πως για τους ασφαλισμένους με παραπληγίες και με τετραπληγίες καμία δικαιολογία κανενός γραφειοκράτη δεν «στέκει». Οι γραφειοκράτες αυτή τη φορά παίζουν με τις ζωές των παραπληγικών και των τετραπληγικών και τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να επιτρέπονται στον πολιτισμένο κόσμο!