ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ε. Κουντουρά θα προεδρεύσει της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κουντουρά

Για πρώτη φορά η Ελλάδα ανα­λαμ­βά­νει την προ­ε­δρία της κορυ­φαίας συνά­ντη­σης του ΟΟΣΑ για τον Του­ρι­σμό. Θα προ­ε­δρεύ­σει η  υπουρ­γός Του­ρι­σμού Έλενα Κου­ντουρά τον Οκτώ­βριο στο Παρίσι.

H Ελλάδα και το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού ανα­λαμ­βά­νουν την προ­ε­δρία της Υψηλού Επι­πέ­δου Συνά­ντη­σης του ΟΟΣΑ για τον του­ρι­σμό και τις πολι­τι­κές για την βιώσιμη και χωρίς απο­κλει­σμούς ανά­πτυξη “High Level Meeting on Sustainable and Inclusive Growth” που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον Οκτώ­βριο του 2017 στο Παρίσι, έδρα του Οργα­νι­σμού.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα ανα­λαμ­βά­νει την προ­ε­δρία της συνά­ντη­σης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό, τονί­ζε­ται σε σχετική ανα­κοί­νωση του υπουρ­γείου, όπου σημειώ­νε­ται ότι είναι απο­τέ­λε­σμα των προ­σπα­θειών για την ανα­βάθ­μιση της διε­θνούς παρου­σίας της Ελλάδας και των στε­νό­τε­ρων σχέσεων που έχει επι­διώ­ξει και καθιε­ρώ­σει το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού  με τον Οργα­νι­σμό στον τομέα του του­ρι­σμού.

Η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντουρά θα προ­ε­δρεύ­σει της σημα­ντι­κής αυτής συνά­ντη­σης,  όπου θα συμ­με­τά­σχουν  υπουρ­γοί Του­ρι­σμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολι­τι­κών στον του­ρι­σμό,  και παρά­γο­ντες της παγκό­σμιας του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας.

Ο  Γενικός Γραμ­μα­τέας του ΟΟΣΑ,  κ.Angel Gurria, ανα­κοί­νωσε επι­σή­μως την ανάληψη της Προ­ε­δρίας από την Ελλάδα. Σε επι­στολή του προς την Υπουργό Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντουρά τη συνε­χάρη για την πρω­το­βου­λία της διεκ­δί­κη­σης της προ­ε­δρίας και εξέ­φρασε την πεποί­θηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλ­ληλη να ηγηθεί της συζή­τη­σης αυτής, ως κατα­ξιω­μέ­νος παγκό­σμιος προ­ο­ρι­σμός και ενεργό μέλος με μακρό­χρονη παρου­σία στην Εκτε­λε­στική Επι­τροπή του Οργα­νι­σμού.

Το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού είναι σε στενή συνερ­γα­σία με τον ΟΟΣΑ  για την από κοινού προ­ε­τοι­μα­σία της συνά­ντη­σης και συνο­λικά για την προ­ώ­θηση θεμάτων στρα­τη­γι­κού και ανα­πτυ­ξια­κού σχε­δια­σμού στον του­ρι­σμό, υπό την επί­βλεψη του Γενικού Γραμ­μα­τέα Του­ρι­στι­κής Πολι­τι­κής και Ανά­πτυ­ξης κ. Γιώργου Τζιάλλα, σημειώ­νε­ται στην ανα­κοί­νωση.

Για τα ζητή­ματα αυτά ο κ. Τζιάλ­λας έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει δια­δο­χι­κές συνα­ντή­σεις το τελευ­ταίο διά­στημα με τον επι­κε­φα­λής του  Τμή­μα­τος Του­ρι­σμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras.

Η Υψηλού Επι­πέ­δου Συνά­ντηση για τον Του­ρι­σμό  σημα­το­δο­τεί την100ή  συνε­δρί­αση της Επι­τρο­πής Του­ρι­σμού του ΟΟΣΑ. Στόχο έχει  να ενθαρ­ρύ­νει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργα­νι­σμού για τους μακρο­πρό­θε­σμους στρα­τη­γι­κούς στόχους στην του­ρι­στική ανά­πτυξη.

Θα ανα­δει­χθούν θέματα με έμφαση στις  μεγα-τάσεις  στην παγκό­σμια του­ρι­στική αγορά, όπως οι δημο­γρα­φι­κές εξε­λί­ξεις, η ανά­πτυξη των νέων τεχνο­λο­γιών και οι  αλλαγές στις κατα­να­λω­τι­κές συνή­θειες του ταξι­διω­τι­κού κοινού.

Επίσης, θα εξε­τα­στεί το τοπίο που δια­μορ­φώ­νε­ται  στις του­ρι­στι­κές επεν­δύ­σειςαπό τις  πολι­τι­κές για την αειφόρο του­ρι­στική ανά­πτυξη και ο ρόλος των συνερ­γειών του δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα.

.euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.