ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθεροι με όρους οι 3 τσιγγάνοι για τη διάρρηξη – Εκλεψαν 150.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
Καρνάγιο τσιγγάνοι

Ελεύ­θε­ροι με τους περιο­ρι­στι­κούς όρους της απα­γό­ρευ­σης εξόδου από τη χώρα και της εμφά­νι­σής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μικό τμήμα του τόπου κατοι­κίας τους, κρί­θη­καν χθες, μετά την απο­λο­γία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου και του Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας, οι Χ. Κ. του Θ. 43 ετών, Σ. Χ. του Γ. 44 ετών και Μ. Α. του Κ. 34 ετών, αθίγ­γα­νοι, που  ενέ­χο­νται σε δικο­γρα­φία, που σχη­μά­τι­σαν οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, σε διάρ­ρηξη με λεία 150.000 ευρώ και θύμα έναν 76χρονο κάτοικο Ψίνθου.

Οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου τους εντό­πι­σαν στον καταυ­λι­σμό του Κορα­κό­νε­ρου σε επι­χεί­ρηση που διε­νερ­γή­θηκε με τη συν­δρομή αστυ­νο­μι­κών του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αρχαγ­γέ­λου. Ο πρώτος φέρεται να ομο­λό­γησε τις πράξεις του, κατο­νο­μά­ζο­ντας ως συνερ­γούς του την δεύτερη και την τρίτη.

Σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες οι δράστες μοι­ρά­στη­καν το χρη­μα­τικό ποσό και το χρη­σι­μο­ποί­η­σαν για να αγο­ρά­σουν ακίνητα στην Πάτρα!!

Πιο συγκε­κρι­μένα την 1η Ιουλίου 2015 καταγ­γέλ­θηκε από τον 76χρονο, συντα­ξιούχο οδηγό λεω­φο­ρείων δημο­σίας χρήσεως, ότι στο χρονικό διά­στημα από 20 Ιουνίου 2015 έως 1 Ιουλίου 2015 άγνω­στοι δράστες εισήλ­θαν στην οικία του, χωρίς να αφήσουν ίχνη παρα­βί­α­σης κι αφού διέρ­ρη­ξαν συρτάρι της ντου­λά­πας του υπνο­δω­μα­τίου του, αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν χωρι­σμένο σε τρείς δεσμί­δες χαρ­το­νο­μι­σμά­των των 500 ευρώ. Οι αστυ­νο­μι­κοί πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν ότι δράστης της διάρ­ρη­ξης ήταν ένας 34χρονος αθίγ­γα­νος και παρου­σία Πται­σμα­το­δίκη διε­νήρ­γη­σαν κατ’ οίκον έρευνα στον ύποπτο, χωρίς να προ­κύ­ψουν όμως στοι­χεία σε βάρος του, την 8η Ιουλίου 2015.

Δύο μέρες μετά οι αστυ­νο­μι­κοί προ­έ­βη­σαν σε κατ’ οίκον έρευνα σε παρά­πηγμα στο οποίο διέμενε η δεύτερη χωρίς να προ­κύ­ψουν εκ νέου στοι­χεία.

Στο διά­στημα που ακο­λού­θησε οι αστυ­νο­μι­κοί έλαβαν την πλη­ρο­φο­ρία ότι δράστες της διάρ­ρη­ξης ήταν τρία άτομα, δύο γυναί­κες και ένας άνδρας, το ψευ­δώ­νυμο του οποίου τους γνω­στο­ποι­ή­θηκε και άρχισαν έρευνες στον καταυ­λι­σμό του Κορα­κό­νε­ρου.

Το πρωί της 29ης Οκτω­βρίου 2015 μετά από συντο­νι­σμένη έρευνα των αστυ­νο­μι­κών προ­σή­χθη ο πρώτος κατη­γο­ρού­με­νος. Εξε­τα­ζό­με­νος στο πλαίσιο της προ­α­νά­κρι­σης ομο­λό­γησε την κλοπή και ανέφερε ότι μετέβη στην Ψίνθο με τις δύο συγκα­τη­γο­ρού­με­νές του κι ενώ ανέμενε στην πλατεία του χωριού εκείνες αφαί­ρε­σαν τα χρήματα. Μετέ­βη­σαν εν συνε­χεία στον καταυ­λι­σμό και μοι­ρά­στη­καν τα χρήματα.

Ο πρώτος κατη­γο­ρού­με­νος ισχυ­ρί­στηκε ότι είχε ξοδέψει τα χρήματα αλλά τον διέ­ψευ­σαν η κόρη του και ο σύντρο­φός της, που ανέ­φε­ραν ότι διέθεσε ποσό 30.000 ευρώ για την αγορά οικο­πέ­δου έξω από την Πάτρα κι ότι η τρίτη κατη­γο­ρού­μενη αγόρασε ένα ακίνητο στην ίδια πόλη.

Από έρευνα που έγινε σε μεσι­τικό γραφείο προ­έ­κυψε ότι πράγ­ματι ο πρώτος είχε ενδια­φερ­θεί για την αγορά οικο­πέ­δου στην Πάτρα έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ κι ότι η αγο­ρα­πω­λη­σία δεν προ­χώ­ρησε.

Απο­λο­γού­με­νοι χθες ενώπιον της Ανα­κρί­τριας αρνή­θη­καν τα όσα τους απο­δί­δο­νται.

Ο πρώτος υπο­στή­ριξε ότι είναι δια­βη­τι­κός και υπέστη ψυχο­λο­γική βία υπο­γρά­φο­ντας ομο­λο­γία των πράξεων που του απο­δί­δουν οι αστυ­νο­μι­κοί!

Αρνή­θηκε ότι έχει προβεί σε αγορά οικο­πέ­δου αξίας 30.000 ευρώ στον Δήμο Πατρέων.

Η δεύτερη και η τρίτη υπο­στή­ρι­ξαν ότι δεν έχουν καμία απο­λύ­τως ανά­μειξη με την κλοπή τονί­ζο­ντας ότι την επίμαχη ημέρα ευρί­σκο­ντο στη Ρόδο.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων παρέστη ο δικη­γό­ρος κ. Στέλιος Αλε­ξαν­δρής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. μητσος

    Μια ζωη η ιδια ιστορια!!Παλι ….αθωοι ληστες κλεφτες γυφτοι!Μηπως χωρις τιμωριες θα σταματησει το κακο?Παντως στο Κορακονερο οποιος ξανατολμησει θα λαβει την καταλληλη περιποιηση!!