ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μυστικό του Σόιμπλε και η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

Τι «τρόμαξε» τον Πρόεδρο της ΝΔ

Μετά τη συνά­ντηση 70 λεπτών με τον Γερμανό υπουργό Οικο­νο­μι­κών Βόλφ­γκαγκ Σόιμπλε, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ολο­κλή­ρωσε τον κύκλο των πολι­τι­κών επαφών του στη γερ­μα­νική πρω­τεύ­ουσα και χθες το βράδυ επέ­στρεψε στην Αθήνα, καθώς σήμερα θα έχει συνά­ντηση με τον Ευρω­παίο επί­τροπο Πιερ Μοσκο­βισί.

Η συνά­ντηση έγινε σε ένα κλίμα μυστι­κό­τη­τας, δεν υπήρξαν διαρ­ροές, κάμερες και φωτο­γρά­φοι. Μια ανάλογη συνά­ντηση είχε κάνει το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά από συμ­φω­νία και των δύο πλευρών κρα­τή­θηκε απόλυτο εμπάρ­γκο, όσον αφορά τις πλη­ρο­φο­ρίες για τις συνο­μι­λίες χωρίς κανένα επίσημο σχόλιο ούτε από την ελλη­νική, ούτε από την γερ­μα­νική πλευρά.

Όπως γράφουν Τα Νέα και ο αντα­πο­κρι­τής του Γιώργος Παππάς από το Βερο­λίνο, φαί­νε­ται ότι υπήρξε ένα σημείο που «τρόμαξε» τον Κυριάκο Μητσο­τάκη. Η σκληρή γερ­μα­νική γραμμή για Grexit έφτασε μέχρι τη συνά­ντηση με τον Β. Σόιμπλε. Οι «φωνές» των Χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τών βου­λευ­τών για το Grexit απο­τύ­πω­σαν το κλίμα στο Βερο­λίνο. Μάλιστα στη συνά­ντηση με τον κ. Μητσο­τάκη πήγαν αρκετοί αντάρ­τες βου­λευ­τές που κατα­ψή­φι­σαν τα ελλη­νικά προ­γράμ­ματα.

Ο κ. Μησο­τά­κης έπρεπε ταυ­τό­χρονα να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις και να πείσει ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μέρος της λύσης, ενώ ο δεύ­τε­ρος φόβος έχει να κάνει με το ενδε­χό­μενο να υπάρ­ξουν νέες απαι­τή­σεις σε περί­πτωση επα­να­δια­πραγ­μά­τευ­σης.

Ταυ­τό­χρονα σημειώ­νε­ται ότι στην κυβερ­νη­τική πλευρά της Ελλάδας ελπί­ζουν ότι η Α. Μέρκελ θα εκβια­στεί όσο τραβάει η δια­πραγ­μά­τευση και υπό το φόβο νέου θερμού επει­σο­δίου θα απο­μο­νώ­σει τον Β. Σόιμπλε. Ωστόσο Γερ­μα­νοί βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος της Α. Μέρκελ, εκτι­μούν ότι η Καγκε­λά­ριος δεν θα αδειά­σει τον υπουργό της, κάτι που φαί­νε­ται να το γνω­ρί­ζει ο κ. Σόιμπλε. Ο βου­λευ­τής της CDU Γκού­ντερ Κριχ Μπάουμ είπε στα Νέα ότι θα συμβεί το αντί­θετο και ότι η στήριξη της Γερ­μα­νι­κής πλευράς παρέ­χε­ται μόνο όσο ο Αλέξης Τσίπρας εφαρ­μό­ζει το πρό­γραμμα

Πηγή newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.