«Δουλεύουμε σαν ομάδα»!

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών του έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος είπε για την αναμέτρηση. «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και θέλαμε τη νίκη για να μπούμε στα πλέϊ-οφ αλλά και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, αφού ο Πανελλήνιος έχει ποιοτικό ρόστερ, βάθος πάγκου και καλό προπονητή. Μπήκαμε μουδιασμένα, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας νευρικότητα κάτι που οφείλεται στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Στη Ρόδο δυσκολευόμαστε να κάνουμε φιλικά παιχνίδια και το προηγούμενο έγινε πριν από 10 μέρες με τον Ολυμπιακό. Στην α’ περίοδο δεν ήταν πολύ καλή η άμυνα μας, αλλά δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις τέσσερις πόντους από βολές και συνολικά 52. Όταν δεχόμαστε 52 πόντους στην έδρα μας, είναι δύσκολο να χάσουμε, αφού έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την άμυνα τους. Αν και δεν μιλάω με αριθμούς, δώσαμε 20 ασίστ, κάτι που δείχνει ότι δουλεύουμε σαν ομάδα. Υπάρχει συνέχεια, πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωση μας και να παλέψουμε στα δύο παιχνίδια, που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Ο Παναγιώτης Καυκής μίλησε εκ μέρους των παικτών του Κολοσσού ΒΑΠ. «Ο Πανελλήνιος ήρθε να παλέψει στη Ρόδο για να μπει στα πλέϊ-οφ. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο «σφίξαμε» την άμυνα μας, ελέγξαμε τον ρυθμό και κάναμε πιο εύκολο το παιχνίδι. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι».
Ο τεχνικός του Πανελληνίου Θανάσης Σκουρτόπουλος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Κολοσσού ΒΑΠ. «Συγχαρητήρια στον Γιάννη (σ.σ. Σφαιρόπουλο) και στον Κολοσσό για τη δίκαιη νίκη του. Εμείς έχουμε πρόβλημα συγκέντρωσης, λόγω των συχνών αλλαγών που γίνονται στην ομάδα. Κάθε φορά που γίνονται αλλαγές, χάνουμε τον ρυθμό μας. Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι μέσα στην ομάδα. ¶λλοι θέλουν να πάνε στα σπίτια τους, άλλοι να κάνουμε δύο νίκες. Υπάρχει διαφορετική αντίληψη. Σημαδεύουμε κάποια παιχνίδια, κυρίως τα εντός έδρας στο β’ γύρο. Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Απομένουν δύο παιχνίδια, θα προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση με την Καβάλα. Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα στη συνέχεια για τον Πανελλήνιο. Για μία ακόμη φορά στη Ρόδο έγινε μία καλή συνάντηση και υπήρχε ευχάριστη εικόνα».
Για λογαριασμό του Πανελληνίου, ο Τόριν Φράνσις είπε: «Είναι η τρίτη φορά που παίζω σ’ αυτό το γήπεδο και γνωρίζω πολύ καλά πως παίζει ο Κολοσσός. Όταν νιώσει καλά και άνετα, τρέχει στον αιφνιδιασμό, βάζει τα σουτ και κερδίζει. Έτσι έγινε και σήμερα (σ.σ. χθες). Ξεκινήσαμε δυνατά και σκληρά, αλλά στη συνέχεια ο Κολοσσός έτρεξε και πήρε τη νίκη».