Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κλοπές καλωδίων από σπείρα αθίγγανων που έχει στην κυριολεξία ρημάξει δημόσια έργα και οικοδομές στο νησί της Ρόδου.
Οι αστυνομικές αρχές παρά την ένταση που έχει προσλάβει το φαινόμενο και παρά τις συνεχείς καταγγελίες και μηνύσεις δεν ενεργούν για τη σύλληψη των υπαίτιων ενώ το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου δεν έχει ενεργήσει για τον έλεγχο των εταιρειών που προμηθεύονται σκράπ από αθίγγανους.
Ενδεικτικό της έντασης που έχει προσλάβει το φαινόμενο είναι και το γεγονός ότι τα μέλη της σπείρας δεν δίστασαν για να κερδίσουν ελάχιστα ευρώ να ξηλώσουν και να κλέψουν ακόμη και αλεξικέραυνο από δημοτικό σχολείο.
Εν πάση περιπτώσει προχθές και ώρα 13.25 καταγγέλθηκε από εκπρόσωπο του Δήμου Ρόδου στους Αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 08.00 ώρα της 22-03-2011 έως 13.25 ώρα της 08-04-2011, άγνωστος -οι δράστες αφαίρεσαν καλώδιο μήκους 900μ. περίπου και αξίας 12.000 ευρώ περίπου, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τον φωτισμό της παραλίας Αφάντου.
Θυμίζουμε ότι την 17η Μαρτίου 2011 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, από εκπρόσωπο του Δήμου της Ρόδου, ότι άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα 5-6 Μαρτίου, και κατά το χρονικό διάστημα από 19-20 Μαρτίου, αφαίρεσαν από υπόγειο δίκτυο φωτισμού δρόμων της Ρόδου, καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 1.150 μέτρων, περίπου, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, περίπου.
Στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου, από εκπρόσωπο του Δήμου, καταγγέλθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20-22 Μαρτίου, αφαίρεσαν από το υπόγειο δίκτυο φωτισμού στην παραλία Αφάντου, καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 1.050 μέτρων, περίπου, συνολικής αξίας 10.350 ευρώ, περίπου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/orgiazoun-i-tsingani/













