ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΑΕΔ: 23.000 προσλήψεις ανέργων μέσω voucher

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΟΑΕΔ
Μέγεθος γραμμάτων

Προ­σλή­ψεις 23.000 ανέρ­γων από 60 δια­φο­ρε­τι­κές ει­δι­κό­τη­τες και επαγ­γέλ­μα­τα προ­βλέ­πει το νέο πρό­γραμ­μα απα­σχό­λη­σης με προ­θε­σμία υπο­βο­λής αι­τή­σε­ων από την 1η έως την 30ή Δε­κεμ­βρί­ου 2016.

Στο πρό­γραμ­μα μπο­ρούν να συμ­με­τέ­χουν άνερ­γοι ηλι­κί­ας 29 έως 64 ετών, από­φοι­τοι Υπο­χρε­ω­τι­κής, Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης (Δη­μο­τι­κό, Γυ­μνά­σιο-Λύ­κειο), καθώς και πτυ­χιού­χοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δι­καί­ω­μα συμ­με­το­χής έχουν και οι κά­το­χοι τί­τλων σπου­δών της Με­τα­δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης (ΙΕΚ).

Μέχρι την 30η Δε­κεμ­βρί­ου 2016, οι εν­δια­φε­ρό­με­νοι θα μπο­ρούν να υπο­βά­λουν απο­κλει­στι­κά και μόνο ηλε­κτρο­νι­κά τις αι­τή­σεις τους στην ιστο­σε­λί­δα http://voucher.gov.gr. Μέσω της ιστο­σε­λί­δας οι υπο­ψή­φιοι θα έχουν πρό­σβα­ση στο πε­ριε­χό­με­νο και τους όρους συμ­με­το­χής που ορί­ζει η σχε­τι­κή πρό­σκλη­ση, θα πα­ρέ­χε­ται συ­νε­χής ενη­μέ­ρω­ση των εν­δια­φε­ρο­μέ­νων για τη δράση, αλλά και για τυχόν θέ­μα­τα που θα προ­κύ­ψουν κατά την υλο­ποί­η­σή της, ανα­φέ­ρει ο Ελεύ­θε­ρος Τύπος.

Οι εν­δια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να επι­λέ­ξουν την ει­δι­κό­τη­τα που τους εν­δια­φέ­ρει από 2 κλά­δους.

Οι ωφε­λού­με­νοι του προ­γράμ­μα­τος θα πα­ρα­κο­λου­θή­σουν πρό­γραμ­μα θε­ω­ρη­τι­κής κα­τάρ­τι­σης 120 ωρών και θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν πρα­κτι­κή άσκη­ση 500 ωρών (πε­ρί­που 5 μήνες) σε επι­χει­ρή­σεις από 10 κλά­δους αιχ­μής της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας (Εμπό­ριο, Logistics, Εργα Υπο­δο­μής και Τε­χνι­κά Επαγ­γέλ­μα­τα, Του­ρι­σμός, Τε­χνο­λο­γί­ες Πλη­ρο­φο­ρι­κής και Επι­κοι­νω­νιών, Πε­ρι­βάλ­λον-Δια­χεί­ρι­ση Στε­ρε­ών και Υγρών Απο­βλή­των, Τρό­φι­μα-Ποτά, Ενέρ­γεια, Βιο­μη­χα­νία και Αγρο­τι­κός Το­μέ­ας).

Το πρό­γραμ­μα πε­ρι­λαμ­βά­νει 4+1 στά­δια:

– Θε­ω­ρη­τι­κή κα­τάρ­τι­ση 120 ωρών σε ει­δι­κό­τη­τα ενός από τους κλά­δους αιχ­μής.

– Συμ­βου­λευ­τι­κή υπο­στή­ρι­ξη.

– Πι­στο­ποί­η­ση των γνώ­σε­ων και δε­ξιο­τή­των που θα απο­κτη­θούν στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος κα­τάρ­τι­σης.

– Δια­τή­ρη­ση στην ερ­γα­σία 10.000 ανέρ­γων από τους 23.000 που επι­λε­γούν μετά τη λήξη του προ­γράμ­μα­τος, με επι­χο­ρή­γη­ση των επι­χει­ρή­σε­ων.

enikos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.