Σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία, το αδυνάτισμα, τη διακοπή του καπνίσματος, ακόμη και τη γρίπη, ή αναβολικά και συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων αμφίβολης αξιοπιστίας. Πολλά από τα προϊόντα αυτά είναι άγνωστης προέλευσης, νοθευμένα, παραποιημένα ή πλαστά.
Η συγκεκριμένη αγορά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ στο… κόλπο έχουν μπει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται από κυκλώματα τα οποία διαθέτουν τα προϊόντα τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα ηλεκτρονικά καταστήματα από τα οποία γίνεται η διανομή είναι «φαντάσματα», καθώς αλλάζουν διακομιστές (servers) προκειμένου να μην εντοπίζονται.
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) φτάνουν συχνά καταγγελίες για ψευδεπίγραφα σκευάσματα, τα οποία εντοπίζονται στην ελληνική ή την ευρωπαϊκή αγορά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κατάσχονται ποσότητες φαρμάκων, άγνωστης ποιότητας, τα οποία ελέγχονται στα εργαστήρια του Οργανισμού.
Δημήτρης Καραγιώργος-ΕΘΝΟΣ








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.