ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν.Δ.: Διορίζουν ημετέρους αυξάνουν τις δαπάνες υπουργείων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νέα Δημοκρατία 3

Για διο­ρι­σμό ημε­τέ­ρων στα υπουρ­γεία κάνει λόγο ο τομε­άρ­χης Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωρ­γα­ντάς, σημειώ­νο­ντας ότι οι αριθμοί δεί­χνουν ότι το μόνο που ενδια­φέ­ρει την κυβέρ­νηση είναι η κομ­μα­τι­κο­ποί­ηση του κράτους.

«Ενώ η κυβέρ­νηση αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντά­ξεις, συνε­χί­ζει τους διο­ρι­σμούς των κολ­λη­τών της και διο­γκώ­νει τις μισθο­λο­γι­κές δαπάνες των υπουρ­γείων», συμπλη­ρώ­νει.

Ο κ. Γεωρ­γα­ντάς υπο­στη­ρί­ζει ότι υπάρχει «εκτρο­χια­σμός» στη Δημόσια Διοί­κηση, που οφεί­λε­ται στην τακτο­ποί­ηση ημε­τέ­ρων.

Ενδει­κτικά ανα­φέ­ρει:

1. Αύξηση Υπουρ­γείων: κατά 4 (+1 θέση Επι­κρα­τείας)

2. Αύξηση Γραμ­μα­τέων: κατά 22

α) Νέος Γραμ­μα­τέας Υπο­δο­χής

β) Νέος Γραμ­μα­τέας Δια­χεί­ρι­σης Ιδιω­τι­κού Χρέους

γ) Νέος Γραμ­μα­τέας Ψηφια­κής Πολι­τι­κής

δ) Νέος Γραμ­μα­τέας επι­κοι­νω­νια­κού σχε­δια­σμού προ­σφυ­γι­κής και μετα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής της Γενικής Γραμ­μα­τείας Ενη­μέ­ρω­σης και Επι­κοι­νω­νίας

ε) Νέος Γραμ­μα­τέας Κοι­νω­νι­κής Ένταξης των Ρομά

στ) Νέος Γραμ­μα­τέας Κοι­νω­νι­κής και Αλλη­λέγ­γυας Οικο­νο­μίας

ζ) 4 νέοι διοι­κη­τι­κοί γραμ­μα­τείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προ­ο­πτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουρ­γοί Επι­κρα­τείας)

η) 12 νέοι ανα­πλη­ρω­τές διοι­κη­τι­κοί γραμ­μα­τείς (ένας για κάθε Υπουργό ανα­πλη­ρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)

3. Αύξηση μετα­κλη­τών: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπε­ρά­σει τους 2.000 (συγκε­κρι­μένα 2.070 μετα­κλη­τοί με στοι­χεία Απο­γρα­φής Αυγού­στου – Σεπτεμ­βρίου 2016, http://apografi.yap.gov.gr/apografi/2016/Flows_2016.htm), οι οποίοι προ­φα­νώς θα αυξη­θούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους υπουρ­γούς, υφυ­πουρ­γούς και γραμ­μα­τείς.

4. Αύξηση μισθο­λο­γι­κών δαπανών των υπουρ­γείων: Εκτι­νά­χτη­καν κατά 146.000.000 ευρώ φτά­νο­ντας στα 7 δισ. ευρώ στο εννε­ά­μηνο του 2016.

«Ένα πράγμα έχει πετύχει η κυβέρ­νηση στη Δημόσια Διοί­κηση.Κατά­φερε να απορ­ρο­φή­σει και να τακτο­ποι­ή­σει μεγάλο μέρος του κομ­μα­τι­κού της στρατού. Επι­βα­ρύ­νο­ντας ακόμη περισ­σό­τερο τον αγρίως φορο­λο­γού­μενο πολίτη και δια­ψεύ­δο­ντας κάθε ισχυ­ρι­σμό για εκσυγ­χρο­νι­σμό του Δημο­σίου», κατα­λή­γει ο βου­λευ­τής της Ν.Δ..

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.