Ειδήσεις

O Ντίλαν επιτέλους αναγνωρίζει το Νόμπελ: «Είναι καταπληκτικό!»

Ντιλαν

O Μπομπ Ντίλαν έσπασε τη σιωπή του και αναγνώρισε τελικά το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας, που του απονεμήθηκε γιατί «δημιούργησε νέους τρόπους ποιητικής έκφρασης».

Σε συνέντευξη στην «Daily Telegraph» ο σπουδαίος τραγουδοποιός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Σουηδική Ακαδημία για την τιμή που του έκανε και δήλωσε το εξής:

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Είναι καταπληκτικό, απίστευτο! Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;

Πρόκειται για την πρώτη δήλωση του 75χρονου Αμερικανού τροβαδούρου, δύο εβδομάδες μετά την τολμηρή ανακοίνωση του ονόματός του, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Μάλιστα, έπειτα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες η Ακαδημία είχε εγκαταλείψειτις προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Ντίλαν.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τη σιωπή σχετικά με το θέμα για τόσο διάστημα, απάντησε μόνο: «Λοιπόν, είμαι εδώ».

Δήλωσε ακόμη ότι σχεδιάζει να παραστεί στην τελετή απονομής των Νόμπελ στη Στοκχόλμη στις 10 Δεκεμβρίου και ότι επιθυμεί αν είναι δυνατόν να παραλάβει αυτοπροσώπως το βραβείο.

Πριν από τη συνέντευξη αρκετοί θεωρούσαν πως ο Ντίλαν θα ακολουθούσε τα χνάρια του μεγάλου φιλόσοφου Ζαν-Πολ Σαρτρ, που είχε αρνηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1964.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.