ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας προστατευόμενος”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός

Θέ­λου­με μόνο να εκ­πέ­μπουν νό­μι­μα τα κα­νά­λια και να τη­ρη­θεί το Σύ­νταγ­μα

Στην εκ­πο­μπή Αταί­ρια­στοι με τον Γιάν­νη Ντσού­νο και τον Χρή­στο Κού­τρα ήταν κα­λε­σμέ­νος (20/9/16) ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός. Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου σχο­λί­α­σε όλα τα θέ­μα­τα που απα­σχο­λούν την επι­και­ρό­τη­τα και έδωσε πολ­λές και καυ­στι­κές απα­ντή­σεις σε όλη την πα­ρα­φι­λο­λο­γία της Ν.Δ. σχε­τι­κά με σκάν­δα­λα και βο­σκο­τό­πια.

(http://www.youtube.com/watch?v=MX9CqVGfrGs&feature=youtu.be).

Για τα κα­νά­λια και τον δια­γω­νι­σμό

«Εμείς προ­α­σπί­ζου­με- και θα το κά­νου­με μέχρι τέ­λους- το άρθρο 15, πα­ρά­γρα­φος 2 του Συ­ντάγ­μα­τος, που προ­στά­ζει όλα τα κα­νά­λια να προ­σφέ­ρουν αντι­κει­με­νι­κή πλη­ρο­φό­ρη­ση και ανα­με­τά­δο­ση ει­δή­σε­ων. Μέχρι τέ­λους, επί­σης, θα υπε­ρα­σπι­στού­με και την δια­δι­κα­σία αδειο­δό­τη­σης των κα­να­λιών».

«Πρέ­πει να γίνει ξε­κά­θα­ρο ότι δεν υπάρ­χει κα­νέ­νας προ­στα­τευό­με­νος».

«Στο πλαί­σιο της όλης δια­δι­κα­σί­ας, υπήρ­ξε μια επι­τρο­πή που έλεγ­ξε όλα τα πόθεν έσχες των υπερ­θε­μα­τι­στών. Αυτή η επι­τρο­πή, λοι­πόν, γνω­μο­δό­τη­σε θε­τι­κά προς την Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Ενη­μέ­ρω­σης και Επι­κοι­νω­νί­ας και έτσι ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας δη­μο­σιο­ποί­η­σε την από­φα­ση για τους τε­λι­κούς υπερ­θε­μα­τι­στές των αδειών.  Ο κα­νο­νι­σμός ορί­ζει, ότι υπάρ­χει ένα δε­κα­ή­με­ρο από την ημέρα δη­μο­σιο­ποί­η­σης της από­φα­σης του Γε­νι­κού Γραμ­μα­τέ­ας, κατά την οποία μπο­ρούν να κα­τα­τε­θούν εν­στά­σεις. Άρα, αν πα­ρου­σια­στούν προ­βλή­μα­τα, υπάρ­χει η δια­δι­κα­σία των εν­στά­σε­ων, οι οποί­ες και θα εξε­τα­στούν και οποιο­δή­πο­τε θέμα έχει προ­κύ­ψει θα επι­λυ­θεί. Επί­σης, πρέ­πει να το­νι­στεί ότι δό­θη­κε στους συμ­με­τέ­χο­ντες η δυ­να­τό­τη­τα να ελέγ­ξουν τα πόθεν έσχες των υπο­λοί­πων δια­γω­νι­ζο­μέ­νων».

«Να ση­μειώ­σω, δε, επει­δή πολύς λόγος γί­νε­ται για τα θέ­μα­τα γύρω από τον κ. Κα­λο­γρί­τσα, ότι, αν υπάρ­ξει πρό­βλη­μα, τότε την άδεια θα την πάρει ο επι­λα­χών υπερ­θε­μα­τι­στής. Στην συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση- αν θυ­μά­μαι καλά- είναι ο κ. Σαβ­βί­δης, ο οποί­ος είχε προ­σφέ­ρει 61 εκ. Με αυτή την τιμή θα πάρει την άδεια και αυτό ση­μαί­νει ότι το Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο θα κερ­δί­σει επι­πλέ­ον 10 εκ. Άρα γιατί να έχου­με πρό­βλη­μα, ακόμη και σε μια τέ­τοια πε­ρί­πτω­ση;»

Για τα βο­σκο­τό­πια του Κα­λο­γρί­τσα και τις οσμές σκαν­δά­λου που υπο­νο­εί η Ν.Δ.

«Θα ήθελα να θυ­μί­σω στην Ν.Δ. ότι η Επι­τρο­πή Στρα­τη­γι­κών Επεν­δύ­σε­ων, το 2014, απο­φά­σι­σε ότι η συ­γκε­κρι­μέ­νη έκτα­ση μπο­ρεί να εντα­χθεί σε δια­δι­κα­σία επέν­δυ­σης fast truck, ύψους 750 εκ. Η Ν.Δ. μας λέει τώρα ότι η Επι­τρο­πή είχε κάνει λάθος σε αυτή την από­φα­ση και ότι τε­λι­κά η έκτα­ση είναι βο­σκο­τό­πι;».

«Πρό­θε­σή μου δεν είναι να υπε­ρα­σπι­στώ κα­νέ­ναν Κα­λο­γρί­τσα ή κα­νέ­ναν άλλον. Δεν με εν­δια­φέ­ρει ποιος θα πάρει τις άδειες. Αυτό που με εν­δια­φέ­ρει είναι να δο­θούν με την νό­μι­μη δια­δι­κα­σία, να τη­ρη­θεί το Σύ­νταγ­μα και για πρώτη φορά να εκ­πέ­μπουν νό­μι­μα τα κα­νά­λια στο τη­λε­ο­πτι­κό τοπίο».

«Για την Attika Bank θέλω να θυ­μί­σω, επί­σης στην Ν.Δ., ότι δεν ελέγ­χε­ται από την Κυ­βέρ­νη­ση, αλλά από την Τρά­πε­ζα της Ελ­λά­δας. Επί­σης τα κατά 60% κόκ­κι­να δά­νεια που έχει η Τρά­πε­ζα, δεν μπο­ρεί να ισχυ­ρί­ζε­ται κα­νείς ότι δό­θη­καν το 2015 και το 2016».

«Και μιας και μι­λά­με για δά­νεια, δεν μπο­ρού­με να ξε­χά­σου­με βέ­βαια και το γε­γο­νός ότι η Ν.Δ. για να απο­πλη­ρώ­σει τα δά­νειά της χρειά­ζε­ται 200 χρό­νια. Ας μας εξη­γή­σει λοι­πόν πώς ακρι­βώς θα απο­πλη­ρώ­σει αυτά που χρω­στά­ει σε δά­νεια και σε ενοί­κια από το ακί­νη­το στη Συ­γρού. Γιατί πραγ­μα­τι­κά αν δεν μπο­ρεί ένα κόμμα να δια­χει­ρι­στεί τα εσω­τε­ρι­κά του, πως θα δια­χει­ρι­στεί τα του κρά­τους; Φα­ντά­ζο­μαι, με το γνω­στό τρόπο που ακο­λού­θη­σε μέχρι τώρα;».

Για το προ­σφυ­γι­κό

«Η κα­τά­στα­ση με το προ­σφυ­γι­κό ζή­τη­μα είναι πραγ­μα­τι­κά δύ­σκο­λη. Πρέ­πει να το­νί­σου­με ότι το προ­σφυ­γι­κό είναι το κύριο μέ­λη­μα της Κυ­βέρ­νη­σης και των αρ­μό­διων Υπουρ­γών.  Στό­χος μας είναι να απο­συμ­φο­ρη­θούν τα νησιά».

«Η Συμ­φω­νία που έγινε πρέ­πει να εφαρ­μο­στεί και για αυτό το λόγο πρέ­πει και να επι­τα­χυν­θεί η δια­δι­κα­σία απο­νο­μής ή όχι ασύ­λου- κα­τεύ­θυν­ση πάνω στην οποία κι­νού­νται τα κυ­βερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη. Αυτό ση­μαί­νει ότι όσοι απο­κτή­σουν δι­καί­ω­μα σε άσυλο, θα με­τα­φερ­θούν στην εν­δο­χώ­ρα και όσοι δεν τα κα­τα­φέ­ρουν θα επι­στρέ­ψουν στην Τουρ­κία, βάση της Συμ­φω­νί­ας».

Για τις Συ­ντά­ξεις

«Επει­δή πολλά λέ­γο­νται για τις συ­ντά­ξεις και ότι θα έρ­θουν νέες πε­ρι­κο­πές, πρέ­πει να πω ότι δεν ισχύ­ει κάτι τέ­τοιο. Αυτό που μένει να γίνει είναι ο επανα-υπο­λο­γι­σμός των υπο­λει­πό­με­νων συ­ντά­ξε­ων. Νέες μειώ­σεις δεν έρ­χο­νται. Όσο για το μέ­ρι­σμα των δη­μο­σί­ων υπαλ­λή­λων, που το ανα­φέ­ρει συχνά η Ν.Δ. θέλω να πω ότι νόμος της προη­γού­με­νης Κυ­βέρ­νη­σης ήταν που κα­τήρ­γη­σε την χρη­μα­το­δό­τη­σή του από το Κρά­τος».

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.