ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝA της Καρπάθου έρευνες για το αεροσκάφος της “EgyptAir” με συμμετοχή του ΠΝ και ΠΑ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Egyptair

Συνα­γερ­μός έχει σημάνει σε ελλη­νι­κές, αιγυ­πτια­κές και κυπρια­κές αρχές έπειτα από την εξα­φά­νιση αερο­σκά­φους στο Λιβυκό Πέλαγος, ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια.

Η αιγυ­πτιακή αερο­πο­ρική εται­ρεία «EgyptAir» ανα­κοί­νωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης πως η «πτήση 804 που εκτε­λούσε δρο­μο­λό­γιο από το Παρίσι με κατεύ­θυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ, στις 2.45 ώρα Καΐρου (σ.σ. 3.45 ώρα Ελλάδας)».

Η αιγυ­πτιακή αερο­πο­ρική εται­ρεία «EgyptAir» ανα­κοί­νωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης πως η «πτήση 804 που εκτε­λούσε δρο­μο­λό­γιο από το Παρίσι με κατεύ­θυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ»Σύμφωνα με τις πρώτες πλη­ρο­φο­ρίες , το αερο­σκά­φος είχε περάσει την Ελλάδα και ενώ βρι­σκό­ταν πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος, σε αιγυ­πτιακό εναέριο χώρο, όπως δεί­χνουν τα στοι­χεία από τα ελλη­νικά ραντάρ, έκανε μία δεξιά στροφή και έπειτα μία αρι­στερή. Στη συνέ­χεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Στη συγκε­κρι­μένη πτήση μετα­δί­δει το «Russia Today» επέ­βαι­ναν 59 άτομα και 10μελές πλήρωμα.

Η εται­ρεία των αιγυ­πτια­κών αερο­γραμ­μών επι­βε­βαί­ωσε ότι όλες οι αρχές έχουν ενη­με­ρω­θεί, ενώ πρό­σθεσε πως το αερο­σκά­φος εξα­φα­νί­στηκε από τα ραντάρ κοντά στην Ελλάδα, στην ανα­το­λική Μεσό­γειο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αιγυ­πτιακή ομάδα διά­σω­σης εργά­ζε­ται με Έλληνες δια­σώ­στες για να εντο­πι­στεί το αερο­σκά­φος.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

Σας γνω­ρί­ζε­ται ότι στο πλαίσιο επι­χεί­ρη­σης έρευνας-διάσωσης που ευρί­σκε­ται σε εξέλιξη στη θαλάσ­σια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιο­α­να­το­λικά Καρ­πά­θου, στην οποία ανα­φέρ­θηκε απώλεια ίχνους του αερο­σκά­φους αιγυ­πτια­κών αερο­γραμ­μών MS 804 από Παρίσι στο Κάιρο, από πλευράς ελλη­νι­κών ΕΔ έχουν δια­τε­θεί τα ακό­λουθα μέσα:

-Στην περιοχή επι­χει­ρούν ήδη 1 αερο­σκά­φος C-130 και το αερο­σκά­φος εγκαί­ρου προει­δο­ποι­ή­σεως EMB-145 H. Επίσης  1 C-130  βορείως Κρήτης κινεί­ται προς την περιοχή συμ­βά­ντος.

-Η Φρεγάτα Νικη­φό­ρος Φωκάς ευρί­σκε­ται εν πλω κινού­μενη προς τον χώρο του συμ­βά­ντος

-Έχει μετα­σταθ­μεύ­σει 1 Ελι­κό­πτερο (1 Super Puma)   και κινεί­ται για μετα­στάθ­μευση ακόμη 1 (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοι­μό­τητα.

Σύμφωνα με militaire.gr, υπήρξε μαρ­τυ­ρία καπε­τά­νιου που λέει ότι είδε φλόγα στον αέρα 130 μίλια νότια της Καρ­πά­θου.

 

 

zougla.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.