ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το προσφυγικό κυριάρχησε στο Συνέδριο του Λιμενικού Σώματος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
1

Το γεγονός οτι η περιοχή της Δωδε­κα­νή­σου παρα­μέ­νει δύσκολη και εμφα­νί­ζει αρνη­τικό πρόσημο ως προς την παρά­νομη μετα­νά­στευση, απο­τέ­λεσε σημείο αιχμής του 18ου Τακτι­κού Συνε­δρίου της Ομο­σπον­δίας Ενώσεων Προ­σω­πι­κού Λιμε­νι­κού Σώματος που ολο­κλη­ρώ­νει τις εργα­σίες του στην Ρόδο στο ξενο­δο­χείο “Γκραντ Οτελ”.

Παρών κατά την δεύτερη ημέρα του Συνε­δρίου ήταν ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας κ. Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Σαντο­ρι­νιός, Δ. Γάκης, της ΝΔ ο κ. Μ. Κόν­σο­λας ο περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζη­μάρ­κος, ο δήμαρ­χος Ρόδου κ. Φ. Χατζη­διά­κος, ο πρό­ε­δρος του ΕΚΡ κ. Σ. Χατζη­σάβ­βας ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Χ. Κόκ­κι­νος, o αρχηγός του ΛΣ κ. Στα­μά­της Ράπτης, ο Α’ Υπαρ­χη­γός του ΛΣ κ. Θεό­δω­ρος Κλιάρης, ο γ.γ. του ΥΕΝ κ. Ιωάννης Θεο­το­κάς, ο πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δίας Αστυ­νο­μι­κών κ. Γρή­γο­ρης Γερα­κα­ρά­κος, ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Δωδε­κα­νή­σου κ. Μανώλης Ανδρου­λά­κης, ο πρό­ε­δρος του Φαρ­μα­κευ­τι­κού Συλ­λό­γου Δωδε­κα­νή­σου κ. Ν. Φου­του­λης και κορυ­φαία στελέχη του ΛΣ και του ΥΕΝ.

Στις ομιλίες τονί­σθηκε ο ρόλος των νησιών ως του­ρι­στι­κός και νησιω­τι­κός προ­ο­ρι­σμός με αρνη­τικό πρόσημο ως προς το προ­σφυ­γικό.

Παράλ­ληλα τονί­σθη­καν τα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι Έλληνες λιμε­νι­κοί στο έργο τους με σημείο αιχμής το ασφα­λι­στικό και την μείωση σε μισθούς και συντά­ξεις, χωρίς να πλη­ρώ­νο­νται υπε­ρω­ρίες και χωρίς να υπάρχει η μέριμνα του κράτους σε κάλυψη σωστι­κών μέσων.

Ο υπουρ­γός κ. Δρίτσας χαι­ρέ­τισε τις εργα­σίες του συνε­δρίου και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Είναι χρέος της Πολι­τείας να βρί­σκε­ται κοντά σας. Το ΛΣ έχει μια μακρά ιστορία συν­δε­δε­μένη με τη ναυ­τι­λία. Σ αυτή την δια­δρομή οι τελευ­ταίες δεκα­ε­τίες ανέ­δει­ξαν και με αφορμή τις εξε­λί­ξεις, τον ρόλο του.

Εκτός απο τον παρα­δο­σιακό του χαρα­κτήρα το ΛΣ γίνεται και ακτο­φυ­λακή. Αυτή η εξέλιξη είχε άμεση σχέση και με το προ­σφυ­γικό το οποίο δεν είναι και­νούρ­γιο φαι­νό­μενο. Το ΛΣ ανέλαβε την ευθύνη για έρευνα και διάσωση. Αισθά­νο­μαι υπε­ρη­φά­νεια που είμαι υπουρ­γός, που σώθηκαν πάνω από 100.000 ανθρώ­πι­νες ζωές στο Αιγαίο.

Η χώρα μας έχει τον έλεγχο του Αιγαίου στο θέμα της έρευνας και διά­σω­σης. Παράλ­ληλα επι­τε­λού­σατε το πατριω­τικό σας καθήκον. Είναι η μονα­δική χώρα που το πατριω­τικό καθήκον ταυ­τί­στηκε με την έρευνα και διάσωση ανθρω­πί­νων ζωών. Το στοί­χημα που έχουμε τώρα πια είναι να δια­τη­ρη­θεί το επίπεδο στο οποίο φτάσαμε”.

Ο κ. Δριτσας είπε ακόμη ότι είναι πολι­τι­κώς ανα­γκαίο να ενωθούν όλοι και να προ­σπα­θή­σει ο ένας να κατα­λά­βει τον άλλον, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως το ΥΕΝ δεν θα πάρει θέση σε συν­δι­κα­λι­στικά θέματα, όπως μετα­θέ­σεις, προ­α­γω­γές, αξιο­λό­γηση, εκπαί­δευση, κλπ.

Τόνισε επίσης ότι το νέο νομο­σχέ­διο έχει τεθεί σε δια­βού­λευση. Οι εκκρε­μό­τη­τες που απο­μέ­νουν θα ολο­κλη­ρω­θούν σύντομα.

Στον χαι­ρε­τι­σμό του ο περι­φε­ρειάρ­χης κ. Χατζη­μάρ­κος, υπο­γράμ­μισε: “Η Περι­φέ­ρειά μας με τα 105 λιμάνια θα έπρεπε να περι­μέ­νει κανείς, ότι θα είχε μεγα­λύ­τερη βαρύ­τητα στην κατα­νομή του προ­σω­πι­κού. Το 2015 αντι­με­τω­πί­σαμε μαζί με το ΛΣ το προ­σφυ­γικό. Είμαι περή­φα­νος που συνερ­γά­στηκα μαζί τους”. Τόνισε ακόμη ότι απαι­τεί­ται καλή συνερ­γα­σία με το ΥΕΝ και με την ΠΝΑ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.