ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εντονη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων προς τον κ. Γ. Κακούλη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουριστικό λεωφορείο

Το Παν­δωδ/κό Σω­μα­τείο Ιδιο­κτη­τών Του­ρι­στι­κών Λε­ω­φο­ρεί­ων, απέ­στει­λε προς τον αντι­δή­μαρ­χο κ. Γ. Κα­κού­λη, αρ­μό­διο για την Με­σαιω­νι­κή Πόλη και κοι­νο­ποί­η­σε στον δή­μαρ­χο κ. Φώτη Χα­τζη­διά­κο, την ακό­λου­θη επι­στο­λή:

«Κύριε αντι­δή­μαρ­χε,

Καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χει­μώ­να σε συ­νερ­γα­σία των αρ­μό­διων φο­ρέ­ων (Δήμος, Σω­μα­τείο Ιδιο­κτη­τών Του­ρι­στι­κών Λε­ω­φο­ρεί­ων, Ένωση Του­ρι­στι­κών Πρα­κτό­ρων, Σω­μα­τείο Οδη­γών Του­ρι­στι­κών Λε­ω­φο­ρεί­ων) προ­τά­θη­κε και συμ­φω­νή­θη­κε η αλ­λα­γή του ση­μεί­ου επι­βί­βα­σης των πε­λα­τών μετά την ολο­κλή­ρω­ση της εκ­δρο­μής στην Παλιά Πόλη. Και ενώ το όλο θέμα έβαι­νε προς εφαρ­μο­γή κατά την του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο 2016, αφού είχε ήδη πε­ρά­σει από το Το­πι­κό Συμ­βού­λιο Ρόδου και την Επι­τρο­πή Ποιό­τη­τας Ζωής και είχε εγκρι­θεί, προς με­γά­λη μας έκ­πλη­ξη πλη­ρο­φο­ρού­με­θα – χωρίς να υπάρ­χει ωστό­σο καμία επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση από μέ­ρους σας – ότι από την ερ­χό­με­νη Δευ­τέ­ρα 25/4/2016 ο χώρος στάθ­μευ­σης των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων θα είναι η Ακα­ντιά, η επι­βί­βα­ση όμως των πε­λα­τών δε θα γί­νε­ται από την έξοδο δίπλα στην Τάφρο Με­λί­να Μερ­κού­ρη αλλά από τη Θα­λασ­σι­νή Πύλη δίπλα στο χώρο στάθ­μευ­σης των ταξί.

Κύριε αντι­δή­μαρ­χε,

Πρω­τί­στως, εκ­φρά­ζου­με την έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία μας, διότι δεν κλη­θή­κα­με να πα­ρα­στού­με στη συ­νά­ντη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Σάβ­βα­το 17/4/2016 για το ανω­τέ­ρω θέμα.

Δεύ­τε­ρον, σας πλη­ρο­φο­ρού­με-υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι επί δη­μαρ­χί­ας κ. Κου­σουρ­νά χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε ο εν λόγω χώρος με τον ίδιο τρόπο που εσείς προ­τεί­νε­τε σή­με­ρα χωρίς όμως να δώσει ου­σια­στι­κή λύση στο πρό­βλη­μα με απο­τέ­λε­σμα να ακυ­ρω­θεί και στην πράξη μετά από λίγες μόλις μέρες εφαρ­μο­γής. Τρί­τον, όπως γνω­ρί­ζε­τε ο χώρος αυτός χρη­σι­μο­ποιεί­ται από τα φορ­τη­γά ανε­φο­δια­σμού των κα­τα­στη­μά­των της Πα­λιάς Πόλης.

Θε­ω­ρού­με ότι με την εν λόγω από­φα­σή σας το μόνο που θα κα­τα­φέ­ρε­τε είναι ότι τα 40-50 λε­ω­φο­ρεία ερ­χό­με­να από το Μαν­δρά­κι για να πα­ρα­λά­βουν τους πε­λά­τες της κρουα­ζιέ­ρας από την “Κο­λό­να”, αντί μιας διέ­λευ­σης από τη συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ριο­χή θα ανα­γκά­ζο­νται να πραγ­μα­το­ποιούν τρεις δια­δρο­μές (Μαν­δρά­κι – Κο­λό­να – Ακα­ντιά. Ακα­ντιά – Κο­λό­να, Κο­λό­να – Κε­ντρι­κό Λι­μά­νι) δια­δι­κα­σία που γί­νε­ται για να με­τα­φερ­θούν 1-2 άτομα, πολ­λές φορές κα­νέ­να, ενώ η από­στα­ση 150 μόλις μέ­τρων θα μπο­ρού­σε κάλ­λι­στα να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με τα πόδια, ώστε να μην πη­γαι­νο­έρ­χο­νται τα εν λόγω λε­ω­φο­ρεία δη­μιουρ­γώ­ντας τρεις (3) φορές πιο έντο­νο κυ­κλο­φο­ρια­κό πρό­βλη­μα από πριν. Οι δι­καιο­λο­γί­ες που προ­βάλ­λο­νται σχε­τι­κά με τους ηλι­κιω­μέ­νους – με όλο το σε­βα­σμό που τρέ­φου­με προς αυ­τούς – πι­στεύ­ου­με, ότι είναι αβά­σι­μες καθώς, εφό­σον προη­γου­μέ­νως έχουν δια­σχί­σει πεζοί όλο το βο­τσα­λω­τό της Πα­λιάς Πόλης θα μπο­ρού­σαν κάλ­λι­στα να δια­νύ­σουν και τον ξύ­λι­νο πε­ζό­δρο­μο για να φτά­σουν στο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο.

Θα μπο­ρού­σα­με να απο­δε­χτού­με το μέτρο αυτό από τη στιγ­μή που θα αφο­ρού­σε απο­κλει­στι­κά και μόνο από τα λε­ω­φο­ρεία την πα­ρα­λα­βή πε­λα­τών από ημε­ρή­σια εκ­δρο­μή Πό­λε­ως των το­πι­κών group προς τα ξε­νο­δο­χεία τους, που δεν ξε­περ­νούν τα 15 λε­ω­φο­ρεία ημε­ρη­σί­ως και μά­λι­στα με δια­φο­ρε­τι­κή ώρα ανα­χώ­ρη­σης από την Παλιά Πόλη. Ευ­ελ­πι­στού­με στην ανα­θε­ώ­ρη­ση της από­φα­σής σας,

Εκ του Διοι­κη­τι­κού

Συμ­βου­λί­ου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.