ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι τόποι μας αποτελούν τον Φάρο των πολιτιστικών και ηθικών αξιών της Γηραιάς Ηπείρου»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σαντορινιός

Από­δειξη και πανευ­ρω­παϊκή ανα­γνώ­ριση της αξίας της Δωδε­κά­νη­σου και του πολι­τι­στι­κού βάρους που έχει η Ρόδος, απο­τε­λεί η πρό­κριση του νησιού μας στην τελική φάση για την επιλογή της Πολι­τι­στι­κής Πρω­τεύ­σας της Ευρώπης για το 2021. Ανάμεσα σε 14 πόλεις που κατέ­θε­σαν φάκελο υπο­ψη­φιό­τη­τας και 31 χρόνια από την καθιέ­ρωση του θεσμού από τη Μελίνα Μερ­κούρη, η Ρόδος διεκ­δι­κεί να γίνει η πρέ­σβειρα του ελλη­νι­κού πολι­τι­σμού.

Προ­σω­πικά, θεωρώ ιδιαί­τερα σημα­ντικό και συμ­βο­λικό να είναι η Ρόδος αυτή που θα κατέχει τον τίτλο της επό­με­νης πολι­τι­στι­κής Πρω­τεύ­ου­σας της Ευρώπης, αφού το τελευ­ταίο διά­στημα η Ελλάδα, και δη τα Δωδε­κά­νησα, κατα­βάλ­λουν υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες να περι­θάλ­ψουν τους ανέ­στιους πρό­σφυ­γες και να τους προ­σφέ­ρουν ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης. Περί­τρανα λοιπόν απο­δει­κνύ­ε­ται πως σε μια εποχή που η Ευρώπη αμφι­σβη­τεί τις ίδιες της ιδρυ­τι­κές αρχές, οι τόποι μας απο­τε­λούν τον Φάρο των πολι­τι­στι­κών και ηθικών αξιών της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο ίδιος ο Υπουρ­γός Πολι­τι­σμού, άλλωστε, τόνισε ότι «Το 2021 απο­τε­λεί θαυ­μά­σια ευκαι­ρία η Πολι­τι­στική Πρω­τεύ­ουσα της Ευρώπης να ανα­δει­χτεί σε Πολι­τι­στική Πρω­τεύ­ουσα της Φιλο­ξε­νίας, της Φιλο­ξε­νίας που απο­τε­λεί παλιά αρχή της Ευρώπης. Οι πρό­σφυ­γες που φιλο­ξε­νού­νται στη χώρα μας φέρουν, εκτός από τον πόνο και την ταλαι­πω­ρία τους, τον δικό τους πολι­τι­σμό, ο οποίος πρέπει να μπο­λια­στεί με τον δικό μας».

Θερμά συγ­χα­ρη­τή­ρια αξίζουν στη δουλειά της ομάδας προ­ε­τοι­μα­σίας του φακέλου εκ μέρους του Δήμου, με προ­ε­ξάρ­χο­ντες τον κ. Τέρη Χατζη­ιω­άν­νου και την κα. Μοσχή Αλίκη, αλλά και στους πολλούς εθε­λο­ντές και φορείς που στή­ρι­ξαν τις προ­σπά­θειες, απο­δει­κνύ­ο­ντας για ακόμη μια φορά πως η Ρόδος μπορεί και πως η ομαδική δουλειά φέρνει πάντα θετικά απο­τε­λέ­σματα.

Σημασία, για μας, δε θα έχει μόνο η Νίκη, αλλά το ταξίδι. Με αυτή την πρό­κριση και μόνο η Ρόδος έχει πολ­λα­πλα­σιά­σει την του­ρι­στική της προβολή και έχει δείξει στον ευρω­παϊκό κόσμο πως ένα μικρό νησί στην άκρη του Αιγαίου μπορεί, θέλει και πρέπει να είναι το επί­κε­ντρο της Ευρώπης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.