ΕΙΔΗΣΕΙΣ

DW: Η Μέρκελ θα χαλαρώσει το Μνημόνιο εξαιτίας του προσφυγικού;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέρκελ

Υπό την πίεση του προ­σφυ­γι­κού το Βερο­λίνο εξε­τά­ζει, όπως όλα δεί­χνουν, ακόμα και την χαλά­ρωση των όρων του ελλη­νι­κού προ­γράμ­μα­τος για να μπο­ρέ­σει η Αθήνα να αντα­πο­κρι­θεί καλύ­τερα στην δια­χεί­ριση της προ­σφυ­γι­κής κρίσης.

Αλλαγή στρα­τη­γι­κής έναντι της Ελλάδας δείχνει να εξε­τά­ζει πλέον η καγκε­λά­ριος Αγκελα Μέρκελ λόγω των αφό­ρη­των πιέσεων που ασκεί η προ­σφυ­γική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερ­μα­νία. Σύμφωνα με το «Γερ­μα­νικό Δημο­σιο­γρα­φικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), το οποίο επι­κα­λεί­ται ηγε­τι­κούς κύκλους των χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τών, το Βερο­λίνο δεν επι­θυ­μεί πλέον να εξε­τά­ζο­νται ξεχω­ρι­στά τα ζητή­ματα του ελλη­νι­κού προ­γράμ­μα­τος και η προ­σφυ­γική κρίση. Η Ελλάδα μπορεί ωστόσο να ελπίζει σε ευρω­παϊκή αλλη­λεγ­γύη, για παρά­δειγμα στις επι­κεί­με­νες δια­βου­λεύ­σεις του Eurogroup, μόνο αν κατα­βάλ­λει περισ­σό­τε­ρες προ­σπά­θειες στην δια­σφά­λιση των εξω­τε­ρι­κών συνόρων της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή στους στόχους της γερ­μα­νί­δας καγκε­λα­ρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους ευρω­παί­ους εταί­ρους έτσι ώστε να επι­δεί­ξουν περισ­σό­τερη αλλη­λεγ­γύη έναντι της Ελλάδας και ταυ­τό­χρονα να υπάρ­ξουν απτά απο­τε­λέ­σματα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προ­σφυ­γικό στις 7 Μαρτίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.