Το Βέλγιο ανακοίνωσε την Τρίτη την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά του με τη Γαλλία, ώστε να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από το στρατόπεδο του Καλαί.
Πρόκειται για το τελευταίο χτύπημα στη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης προσώπων βάσει της συνθήκης Σένγκεν. «Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αποστούμε για μικρό διάστημα από τους κανόνες Σένγκεν», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν.
«Θα διεξάγουμε συνοριακούς ελέγχους σε διάφορες στρατηγικής σημασίας περιοχές, σε σημεία τα οποία χρησιμοποιούν οι διακινητές», ανέφερε.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.