ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολάντ: «Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στην Ελλάδα την ευθύνη που είναι δική μας»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ολάντ

Ο πρό­ε­δρος της Γαλλίας Φραν­σουά Ολάντ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης που παρα­χώ­ρησε στο γαλλικό ραδιο­φω­νικό δίκτυο France Inter από τις Βρυ­ξέλ­λες ότι το τέλος του χώρου ελεύ­θε­ρης κυκλο­φο­ρίας της Σένγκεν, θα σημα­το­δο­τούσε «το τέλος της Ευρώπης».

«Εάν κατα­λή­γαμε εκεί (στο τέλος της Σένγκεν), αυτό θα ήταν «το τέλος της Ευρώπης υπό την έννοια της ελεύ­θε­ρης κυκλο­φο­ρίας μεταξύ των Ευρω­παίων» τόνισε ο Γάλλος πρό­ε­δρος.

Τα κράτη μέλη της Σένγκεν πρέπει να «σκε­φτούν λογικά ως Ευρω­παίοι» ανα­φο­ρικά με το προ­σφυ­γικό ζήτημα και να μην «μετα­θέ­τουν σε μία χώρα, την ευθύνη που είναι δική μας» υπο­γράμ­μισε ο επι­κε­φα­λής του γαλ­λι­κού Κράτους.

«Αυτό είναι το μείζον ζήτημα απόψε (…) Εάν τα εσω­τε­ρικά σύνορα κλεί­σουν, εάν η συμ­φω­νία Σένγκεν δεν εφαρ­μό­ζε­ται πλέον, αυτοί οι πρό­σφυ­γες θα παρα­μεί­νουν στην Ελλάδα, μία χώρα που αντι­με­τω­πί­ζει ήδη σημα­ντι­κές οικο­νο­μι­κές δυσκο­λίες, η οποία τι θα κάνει;» τόνισε ο Φραν­σουά Ολάντ, προ­σφέ­ρο­ντας στήριξη, όπως σημειώ­νει το Γαλλικό Πρα­κτο­ρείο, στον Έλληνα πρω­θυ­πουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.