Κατηγορεί το δήμαρχο για «νεοφιλελεύθερο κυβερνητισμό»

Εμμένει στις θέσεις που έχει διατυπώσει, για τη μαρίνα του Μανδρακίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ρόδο Κόκκινο” κ. Δημήτρης Γάκης που επανήλθε χθες στο ζήτημα, τονίζοντας, πως το έργο θα πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος Ρόδου.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Γάκης άσκησε σκληρή κριτική στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά για την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα. Ο επικεφαλής τη παρατάξεως κ. Γάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Ρόδου σε πρόσφατη συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως «η τακτική του Αλέφαντου αφήνει τελικά το… τέρμα εκτεθειμένο». Επιπρόσθετα ο κ. Γάκης κατηγόρησε το δήμαρχο Ρόδου για αλαζονεία και υπεροψία.
«Ο φίλος μας ο Στάθης, μας είχε συνηθίσει με την ψυχραιμία του και τον ορθολογισμό του. Φαίνεται όμως ότι η εξουσία αλλάζει, αλλοτριώνει. Κρίμα!
Ο σεβασμός στους θεσμούς, όπως και η δημοκρατία, ούτε ζητιανεύονται ούτε χαρίζονται. Είναι καθημερινή κατάκτηση. Πρωτίστως αυτοί που τους υπηρετούν οφείλουν να τους προστατεύουν», υπογράμμισε ο κ. Γάκης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδο Κόκκινο» τόνισε, πως είναι απαράδεκτη η άρνηση του δημάρχου να συζητήσει για την τύχη του Μανδρακίου στα θεσμικά όργανα που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Διαβούλευσης.
Απαντώντας στο επιχείρημα του δημάρχου ότι άνοιξε το θέμα της Μαρίνας Μανδρακίου δύο ημέρες πριν βγει στον αέρα η διακήρυξη του διαγωνισμού ο κ. Γάκης, τόνισε ότι η παράταξή του από τις 8 Δεκεμβρίου του 2011 είχε ζητήσει να μην παρακάμψει ο Δήμος Ρόδου τις διαδικασίες διαφάνειας και δημοκρατίας.
«Πόσες προτάσεις κατατέθηκαν στη διαδικασία της “διαβούλευσης” εκτός της δικής του: Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα μεγάλα λόγια περί διαβούλευσης και δημοκρατικών διαδικασιών. Κάποιοι άρχισαν να κρυφοκοιτάζουν προς Εθνικό Θέατρο και προς Μαντράκι μεριά!!! Και κάποιοι τους δίνουν τα γυαλιά. Επιμένουμε ότι πρόκειται για μια διακήρυξη αποικιοκρατικού χαρακτήρα που οδηγεί στην παραχώρηση του λιμένα του Μαντρακίου “αντί πινακίου φακής”», δήλωσε ο κ. Γάκης.
Η πρόταση του κ. Κουσουρνά όπως επισημαίνεται από την παράταξη «Ρόδο Κόκκινο» είναι:
«Κοντόφθαλμη, αποσπασματική και στηρίζεται στην αγωνία του, κάτι να γίνει. Στην πράξη προβλέπει μερεμέτια, όπως αποδεικνύουν τα μόλις τρία εκατομμύρια της επένδυσης. Επιπλέον αγνοεί το γεγονός ότι μέσα στη μαρίνα υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου. Μεταφέρει την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των όρων δόμησης στον ανάδοχο. Και φυσικά διαγωνισμός χωρίς σαφείς και προκαταβολικά γνωστούς κανόνες του παιχνιδιού, απομακρύνει σοβαρούς επενδυτές.Δεν κάνει καμιά μνεία για την τύχη των ημερόπλοιων, που σήμερα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο του λιμένα του Μανδρακίου. Διασπά και δεν αντιμετωπίζει το χώρο του Νεωρίου ενιαία».
«Κατηγορηθήκαμε για κρατισμό. Εμείς στην αυτοδιοίκηση πιστεύουμε. Την θεωρούμε ικανή για μεγάλα έργα. Συμφωνούμε με την εκτίμηση του κυρίου Αλιφέρη, του δημάρχου Τήλου, για τις δυνατότητες της ΤΑ. Αντίθετα ο κ. Κουσουρνάς δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση. Συνεχίζει, να πιστεύει και να υπηρετεί το νεοφιλελεύθερο κυβερνητισμό», δήλωσε ο κ. Γάκης, υπογραμμίζοντας, πως, «το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας είναι εύκολη δουλειά, όμως μετατρέπει το Δήμο σε μεσιτικό γραφείο και το δήμαρχο σε μεσίτη».