ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακατάσχετη η ροή μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας

news room 3 λεπτά ανάγνωση
μετανάστες

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι κρί­θη­καν χθες, μετά την απο­λο­γία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου και του Εισαγ­γε­λέα Υπη­ρε­σίας, δύο Ουκρα­νοί δια­κι­νη­τές ηλικίας 47 και 45 ετών, που συνε­λή­φθη­σαν το βράδυ της Τρίτης από λιμε­νι­κούς, στη Λίνδο.

Την 6η Οκτω­βρίου 2015 και περί ώραν 19.50 το Λιμε­νικό ενη­με­ρώ­θηκε τηλε­φω­νικά για την ύπαρξη ενός ιστιο­φό­ρου, μήκους 12 μέτρων, με την ονο­μα­σία “Moonsilver” με σημαία Cayman Islands, στην θαλάσ­σια περιοχή της Λίνδου.

Το σκάφος εντο­πί­στηκε από τους λιμε­νι­κούς πλησίον των βράχων της παρα­λίας «Ψάλτος» και όπως δια­πι­στώ­θηκε,  απο­βι­βά­ζο­νταν από αυτό μετα­νά­στες.

Οι δια­κι­νη­τές, αγνο­ώ­ντας τις υπο­δεί­ξεις των λιμε­νι­κών, προ­σπά­θη­σαν να δια­φύ­γουν, κάνο­ντας ελιγ­μούς και ανα­πτύσ­σο­ντας ταχύ­τητα. Κατά τη διάρ­κεια της κατα­δί­ω­ξης το δου­λε­μπο­ρικό συγκρού­σθηκε με ένα ιδιω­τικό σκάφος και ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε.

Από την έρευνα που ακο­λού­θησε εντο­πί­στη­καν 51 μετα­νά­στες, εκ των οποίων οι 28 άνδρες, οι 12 γυναί­κες και οι 11 ανή­λι­κοι. 34 εξ’ αυτών είναι Σύροι, 14 Ιρα­κι­νοί και 3 Παλαι­στί­νιοι.

– Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος κρίθηκε χθες και ένας 32χρονος Τούρκος δια­κι­νη­τής που συνε­λή­φθη στις 10.00 ώρα της ίδιας μέρας στην περιοχή «Νάνου» Σύμης, σε μια πολυ­ε­στε­ρική λέμβο, λευκού χρώ­μα­τος, μήκους 6 μέτρων.

Ο 32χρονος εντο­πί­στηκε από τους λιμε­νι­κούς την ώρα που απο­βί­βαζε στην ακτή 13 Σύρους μετα­νά­στες εκ των οποίων οι 5 άνδρες, οι 2 γυναί­κες και οι 6 ανή­λι­κοι.

– Στον εντο­πι­σμό και τη σύλληψη 43 παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών καθώς και του 46χρονου Τούρκου δια­κι­νητή τους, προ­χώ­ρη­σαν το βράδυ της Πέμπτης, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος – Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή ανοιχτά του ”ΧΑΡΑΚΙΟΥ”, ιστιο­φόρο σκάφος από το οποίο είχαν νωρί­τερα απο­βι­βα­στεί επί της ομώ­νυ­μης ακτής, ικανός αριθμός αλλο­δα­πών επι­βαι­νό­ντων, οι οποίοι εντο­πί­στη­καν από Κλι­μά­κιο του Α΄ Λιμε­νι­κού Τμή­μα­τος Λίνδου και στε­λε­χών της ΕΛ.ΑΣ..

Στο εν λόγω σκάφος επέ­βαινε ο 46χρονος Τούρκος δια­κι­νη­τής, ο οποίος αφού μετα­φέρ­θηκε στο λιμένα Μαν­δρα­κίου συνε­λή­φθη, καθώς επίσης και οι 43 αλλο­δα­ποί, οι οποίοι εστε­ρού­ντο νόμιμων ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων.

Από το Κεντρικό Λιμε­ναρ­χείο Ρόδου, που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση, κατα­σχέ­θηκε το σκάφος.

–Στη σύλληψη τριών αλλο­δα­πών δια­κι­νη­τών και 11 παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών προ­έ­βη­σαν, το πρωί της Πέμπτης, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή Καλό­λι­μνου, σκάφος με ικανό αριθμό αλλο­δα­πών επι­βαι­νό­ντων.

Το ταχύ­πλοο ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε, ενώ άμεσα πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε η σύλληψη τριών δια­κι­νη­τών, οι οποίοι και μετα­φέρ­θη­καν στο λιμένα Καλύ­μνου.

Από το Λιμε­ναρ­χείο Καλύ­μνου, που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση, κατα­σχέ­θηκε το ταχύ­πλοο.

–Στον εντο­πι­σμό και τη σύλληψη 27 παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών και του αλλο­δα­πού δια­κι­νητή τους προ­έ­βη­σαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος.

Συγκε­κρι­μένα, ενη­με­ρώ­θηκε η Λιμε­νική Αρχή Λέρου για ύπαρξη πολυ­ε­στε­ρι­κής μηχα­νο­κί­νη­της λέμβου στη θαλάσ­σια περιοχή «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ», στην οποία επέ­βαινε ικανός αριθμός παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών.

Άμεσα πλοίο ανοι­κτής θαλάσ­σης, εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή Φαρ­μα­κο­νη­σίου το ανωτέρω σκάφος το οποίο μετά από κατα­δί­ωξη ακι­νη­το­ποί­ησε.

Υπό το συντο­νι­σμό του Ενιαίου Κέντρου Συντο­νι­σμού Έρευνας και Διά­σω­σης, το πλήρωμα μετε­πι­βί­βασε ασφαλώς τους 27 παρά­τυπα εισελ­θό­ντες αλλο­δα­πούς καθώς και τον 36χρονο αλλο­δαπό δια­κι­νητή τους, οι οποίοι μετα­φέρ­θη­καν στο λιμένα Λακκί Λέρου και συνε­λή­φθη­σαν

–Την Πέμπτη το βράδυ συνε­λή­φθη­σαν στην πόλη της Ρόδου από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Ρόδου 3 Ιρα­κι­νοί (2 άνδρες και μια γυναίκα που συνό­δευαν 3 παιδιά) και το πρωί της Παρα­σκευής στον Αρχάγ­γελο από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Αρχαγ­γέ­λου 11 Σύροι που συνό­δευαν ένα παιδί.

– Στη Μεγίστη συνε­λή­φθη­σαν από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Μεγί­στης 8 Σύροι (4 άνδρες και 4 γυναί­κες που συνό­δευαν 10 παιδιά), 7 Πακι­στα­νοί, 6 Ιρανοί και 3 Ιρα­κι­νοί (2 άνδρες και μια γυναίκα που συνό­δευαν 3 παιδιά).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.