Ειδήσεις

Κυδωνάκης: Ταυτοποιημένοι πρόσφυγες, παραμένουν στην Κω γιατί δεν έχουν χρήματα για εισιτήριο

Ταυτοποιημένοι είναι μέχρι και τον τελευταίο πρόσφυγα – μετανάστη που έφτασαν στην Κω μέχρι και σήμερα το πρωί , αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν καθόλου χρήματα για το εισιτήριο, αν και υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα πλοία .

Μετά και την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος στην Κω οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης διεκπεραιώνονται γρήγορα και απολογισμός μέχρι το μεσημέρι έφτασε σε μηδέν, ωστόσο η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο με τις σκηνές εξακολουθεί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες να παραμένει ίδια , καθώς όπως μας δήλωσε ο Α.Κυδωνάκης κυρίως οι παράτυποι μετανάστες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τα χρήματα να διακινηθούν .

Το ζητούμενο τώρα από ότι φαίνεται είναι παρέμβαση του αρμόδιου φορέα που διαχειρίζεται τα θέματα μετανάστευσης και προσφυγικού ώστε να υπάρξει συμφωνία με ακτοπλοϊκή εταιρεία για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να περιοριστεί η ούτως ή άλλως η παραμονή και η έκθεσή τους στις κακές καιρικές συνθήκες αφού υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παραλάβει τα έγγραφα τους εδώ και μέρες.

dhras.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου