Ειδήσεις

“Οι νησιώτες είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το αύριο”- Επίσκεψη Δ. Γάκη στη Λέρο, Πάτμο και στην Κω

Οι νησιώτες είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το αύριο. Στηρίζουν την μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Τη Λέρο, την Πάτμο και την Κω, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Στην Κω, ο Δημήτρης Γάκης, μαζί με τους συνυποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριο Σαντορινιό και Ηλία Καματερό, συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και επισκέφτηκαν το Πυλί και το Ζηπάρη. Στη Λέρο, μαζί με το Ν. Σαντορινιό και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσαν στο νησί, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο και επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Λέρου. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε επίσης με τα στελέχη της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής μεταναστών. Στη συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τα στελέχη που χειρίζονται το σύνθετο αυτό ανθρωπιστικό θέμα, ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της επιλογής του χώρου καταγραφής, ταυτοποίησης και πρώτης φιλοξενίας των μεταναστών που θα δημιουργηθεί στο νησί και στην ανάγκη συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στη διαδικασία της μεταφοράς των προσφύγων από τη Δωδεκάνησο στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκαν στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να συντομευθεί ο χρόνος παραμονής των παράτυπων μεταναστών στο νησί που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπογράμμισαν ότι «η ανθρωπιστική κρίση που σπρώχνει την Ευρώπη στα όριά της, χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο πλαίσιο των κοινών πολιτισμικών και ανθρωπιστικών μας αξιών».
Στην Πάτμο, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στην Πάτμο και τους Αρκιούς. Περιόδευσε στην αγορά και στο λιμάνι και συζήτησε με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών αναπτυξιακών φορέων τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της Συμφωνίας με τους εταίρους. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι, παρά τις δυσκολίες της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τη χώρα όρθια και ότι, αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας μπροστά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη μάχη για να αλλάξει τη χώρα. Με μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό κράτος, χτυπώντας τη διαπλοκή, το παλιό και οδηγώντας οριστικά τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Το απέδειξε, κρατώντας τη χώρα στην Ευρωζώνη. Θα συνεχίσει τη μάχη για το χρέος και την ανάπτυξη, με όπλο του τη νέα ισχυρή λαϊκή εντολή», είπε ο Δ. Γάκης.
Στην Κω, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ο Δημήτρης Γάκης τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα που έθιξε ιδιαίτερα τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας στην πόλη της Κω.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού των αρμόδιων φορέων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης την ουσία της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ολόκληρη η ΕΕ. Στην τοποθέτηση του, καυτηρίασε τις– ευτυχώς μεμονωμένες – κραυγές σκληρότητας και ρατσισμού ορισμένων «νοσταλγών άλλων εποχών», που προκαλούν τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, οι οποίες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αποτελούν παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού για όλη την Ευρώπη. Ο Δημήτρης Γάκης, κάλεσε τους γνωστούς τοπικούς εκφραστές της κοινωνικής υποταγής στις πολιτικές λιτότητας, να μην προκαλούν με τις δηλώσεις τους και να μην παίζουν επικοινωνιακά τόσο με το πρωτόγνωρο ανθρωπιστικό δράμα που βιώνει η Ευρώπη, ούτε με την πατριωτική ευαισθησία των Δωδεκανησίων. «Τα θαλάσσια, όπως και τα χερσαία, σύνορά μας φυλάσσονται με τον καλύτερο τρόπο από το Πολεμικό Ναυτικό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου. «Οι εταίροι μας στην ΕΕ, συνειδητοποιούν ό,τι το προσφυγικό ζήτημα θέλει ισχυρή ευρωπαϊκή λύση και από κοινού πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανθρωπιστική κρίση– η μεγαλύτερη ουμανιστική κρίση στη Ευρώπη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου