Ειδήσεις

ΝΔ: Εγκληματική η ολιγωρία στο μεταναστευτικό πρόβλημα -Βαρύ το τίμημα των νησιών του Αιγαίου

Για εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

«Την ώρα που ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου πληρώνει βαρύ τίμημα από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και την έλλειψη σχεδίου για την ανάσχεση και τη διαχείρισή τους, η κυβέρνηση περιορίζεται σε αυτοσχεδιασμούς», σημειώνει, προσθέτοντας: «Η ολιγωρία που έχει επιδείξει, τη στιγμή που τα νησιά μας βρίσκονται σε αδιέξοδο και δέχονται χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, είναι εγκληματική».

Και συνεχίζει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κω υπάρχουν χιλιάδες ακυρώσεις λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου και παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό μας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου».

Διαχείριση και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δεν σημαίνει μόνο διάσωση, αλλά και καταπολέμηση των διακινητών, επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, ηλεκτρονικές υποδομές και βέλτιστες διαδικασίες για το άσυλο και την ταυτοποίηση, επισημαίνει.

Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας σημειώνει ότι κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή με αφορμή την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο θέμα της απορρόφησης πόρων ύψους 460,7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου