ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο Βαρκελώνης: Θρήνος από τους συγγενείς-Σοκαρισμένη η Ανγκελα Μέρκελ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροσκάφος

Συντε­τριμ­μέ­νοι κατα­φθά­νουν στο αερο­δρό­μιο El Prat της Βαρ­κε­λώ­νης, συγ­γε­νείς των επι­βα­τών της μοι­ραίας πτήσης από Βαρ­κε­λώνη – Ντί­σελ­ντορφ, που συνε­τρίβη στις γαλ­λι­κές Αλπεις και στην οποία έχασαν τη ζωή τους 144 επι­βά­τες και 6 άτομα πλήρωμα.

Μεταξύ των θυμάτων της αερο­πο­ρι­κής τρα­γω­δίας είναι 45 Ισπανοί.

Και Γερ­μα­νοί είναι πολλοί από τους επι­βά­τες της πτήσης 4U9525. Σύμφωνα με την γερ­μα­νική εφη­με­ρίδα «Bild» μέσα στο Airbus επέ­βαινε μια σχολική τάξη της Γερ­μα­νίας από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Ειδι­κό­τερα, όπως γράφει η «Bild», 16 μαθητές και δύο καθη­γη­τές από το Γυμνά­σιο «Joseph Konig» επέ­βαι­ναν στο μοιραίο αερο­σκά­φος

Την πλη­ρο­φο­ρία μετέ­δωσε και η ισπα­νική τηλε­ό­ραση, τονί­ζο­ντας ότι τα παιδιά συμ­με­τεί­χαν σε ένα πρό­γραμμα ανταλ­λα­γής μεταξύ σχο­λείων, για αυτό και είχαν ταξι­δέ­ψει πριν από περίπου εννέα ημέρες στη Βαρ­κε­λώνη.

«Σοκα­ρι­σμένη», δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον εκπρό­σωπό της, από το τραγικό αερο­πο­ρικό δυστύ­χημα στις Αλπεις, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 144 επι­βά­τες και 6 άτομα πλήρωμα.

Η καγκε­λά­ριος επι­κοι­νώ­νησε τηλε­φω­νικά με τον Γάλλο πρόεδρο Φραν­σουά Ολάντ ο οποίος χαρα­κτή­ρισε την συντριβή του αερο­σκά­φους «πένθος και τρα­γω­δία». Σε δηλώ­σεις του σημεί­ωσε ότι δεν υπάρχει Γάλλος υπήκοος στις λίστες των επι­βα­τών.

Νωρί­τερα είχε δηλώσει ότι δεν υπάρ­χουν επι­ζώ­ντες, ενώ μέσω twitter εξέ­φρασε τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στις οικο­γέ­νειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με το CNN, το τελευ­ταίο σήμα που εξέ­πεμψε μοιραίο αερο­σκά­φος ήταν «emergency emergency»…

Τα συντρίμ­μια του εντο­πί­στη­καν σε σημείο με υψό­με­τρο 2.000 m.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.