Τοπικές Ειδήσεις

Με αγωγές διεκδικεί η ΔΕΡΜ ΑΕ μισθώματα του έτους 2014 από υπεκμίσθωση παραλιών!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγές κατά 5 ημεδαπών προσέφυγε η δημοτική επιχείρηση «Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Ρ. Μ.Α.Ε.», διεκδικώντας την καταβολή μισθωμάτων από την μίσθωση χώρων στις παραλίες Τσαμπίκας και Λίνδου από το έτος 2014!!
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη αγωγή στρέφεται κατά δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου στους οποίους η εταιρεία υπεκμίσθωσε και παρέδωσε έπειτα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε, για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού έως και 31/12/2014, ήτοι για έξι (6) συνολικά μήνες, έναν παραλιακό χώρο, ευρισκόμενο επί της παραλίας «Τσαμπίκα», με αριθμό πόστου «19», για την άσκηση επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων προς τους λουόμενους, αντί του συνολικού μισθώματος των 4.000 ευρώ.
Έκτοτε ο πρώτος των αντιδίκων αν και προέβη στην ανενόχλητη και ακώλυτη χρήση και εκμετάλλευση του παραλιακού χώρου, αρνείται να καταβάλει, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες της εταιρείας, τα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά ποσά.
Ο δεύτερος των αντιδίκων έχει αναλάβει ως εκ τρίτου συμβαλλόμενος απέναντι στην εταιρεία την ευθύνη ότι θα εκπληρωθεί από τον πρώτο αυτών κάθε αξίωση που απορρέει από την επίδικη μίσθωση και ειδικά αυτή της καταβολής του εκάστοτε οφειλόμενου μισθώματος, ευθυνόμενος γι’ αυτό ως πρωτοφειλέτης και παραιτούμενος από την ένσταση της διζήσεως.
Η δεύτερη αγωγή στρέφεται ομοίως κατά δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου οι οποίοι είχαν μισθώσει για έξι (6) συνολικά μήνες, έναν παραλιακό χώρο, ευρισκόμενο επί της παραλίας «Τσαμπίκα», με αριθμό πόστου «1», για την άσκηση επιχείρησης εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής προς τους λουόμενους, αντί του συνολικού μισθώματος των 3.200 ευρώ, που ομοίως δεν πληρώθηκαν το έτος 2014.
Η τρίτη αγωγή στρέφεται κατά ενός κατοίκου της Λίνδου στον οποίο υπεκμισθώθηκε και παραδόθηκε, έπειτα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, για έξι συνολικά μήνες, ένας παραλιακός χώρος, ευρισκόμενος επί παραλίας στην περιοχή «Πεύκοι» της νήσου Ρόδου (παραλία «Λη»), με αριθμό πόστου «7», για την άσκηση επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων προς τους λουόμενους, αντί του συνολικού μισθώματος των 4.000 ευρώ.
Η τέταρτη αγωγή στρέφεται κατά δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου στους οποίους υπεκμισθώθηκε για έξι συνολικά μήνες, παραλιακός χώρος, ευρισκόμενος επί της παραλίας «Τσαμπίκα», με αριθμό πόστου «20», για την άσκηση επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων προς τους λουόμενους, αντί του συνολικού μισθώματος των 4.000 ευρώ.

Τις υποθέσεις χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Χαλκιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου