Ρεπορτάζ

Αγωγή κατά ναυτιλιακής εταιρείας για τραυματισμό επιβάτη σε κυλιόμενη σκάλα

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε χθες μια κάτοικος Πηγαδίων Καρπάθου με αγωγή κατά της ανώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας «ΑΝΕΚ ΑΕ» διεκδικώντας αποζημίωση για τραυματισμό της σε κυλιόμενη σκάλα.
Οπως εκθέτει στην αγωγή της, την 18η Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς από την Ρόδο στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα από το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου (Ακαντιά) προς το λιμάνι των Πηγαδίων Καρπάθου όπου και θα αποβιβαζόταν μετά από ταξίδι διάρκειας περίπου πέντε (5) ωρών με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» πλοιοκτησίας και εκμετάλλευσης της εναγόμενης εταιρείας.
Προς το σκοπό αυτό είχε εκδώσει εισιτήριο επιβίβασης και είχε καταβάλει το αντίτιμο. Η ώρα αναχώρησης του πλοίου από το λιμάνι της Ρόδου ήταν προγραμματισμένη για την 03.20 πρωινή της 18ης Αυγούστου 2019.
Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου και όταν επιτράπηκε η επιβίβαση σ’ αυτό των επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν, εισήλθε στο πλοίο και με την χρήση της κυλιόμενης ηλεκτρικής του σκάλας η οποία βρισκόταν σε λειτουργία επιχείρησε να ανέβει στα πάνω καταστρώματα του πλοίου και να καθίσει σε κάποιο από τα σαλόνια σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα δικαιώματα που του παρείχε το εισιτήριο το οποίο είχε εκδώσει.
Καθ’ ον χρόνο ευρισκόταν επί της κυλιόμενης ηλεκτρικής σκάλας του πλοίου μπροστά από εκείνην ευρισκόταν άλλος υπερήλικας επιβάτης, ο οποίος επίσης επιβιβαζόταν, ο οποίος μετέφερε τις αποσκευές του από την κυλιόμενη σκάλα ασυνόδευτος, παρά το γεγονός ότι λόγω της μεγάλης του ηλικίας, θα έπρεπε να συνοδευόταν από κάποιο μέλος του πληρώματος.
Ενώ ο επιβάτης αυτός ανέβαινε με την κυλιόμενη σκάλα έχασε την ισορροπία του έπεσε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να την παρασύρει και να πέσει προς τα πίσω κατρακυλώντας (ανάσκελα ) την ηλεκτρική κυλιόμενη σκάλα από την οποία δεν μπόρεσε λόγω της λειτουργίας της να κρατηθεί με αποτέλεσμα να υποστεί σωματικές βλάβες και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της.
Αμέσως μετά την πτώση της, όπως εκθέτει στην αγωγή της, τα παριστάμενα μέλη του πληρώματος επέδειξαν πλήρη αδιαφορία αλλά και αδικαιολόγητη καθυστέρηση να ακινητοποιήσουν άμεσα την κυλιόμενη σκάλα.
Τελικά δυο μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να βοηθήσουν την ίδια και τον ηλικιωμένο και να φθάσουν στον χώρο υποδοχής του πλοίου.
Εκεί, όπως διατείνεται, συνάντησε ξανά την πλήρη αδιαφορία των μελών του πληρώματος και όταν μετά από μία ώρα περίπου άρχισε να αισθάνεται εντονότερους πόνους στο δεξιό της χέρι (περιοχή αγκώνα) ζήτησε ένα παυσίπονο από το μέλος του πληρώματος που βρισκόταν στην υποδοχή του πλοίου το οποίο μετά από σημαντική καθυστέρηση της προσέφεραν.
Υποστηρίζει ακόμη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας της ηλεκτρικής κυλιόμενης σκάλας κατά την μετάβασή της μετά την πτώση της στην ρεσέψιον του πλοίου της ζήτησε συγγνώμη για την αδικαιολόγητη αδράνειά τους να ακινητοποιήσουν την κυλιόμενη σκάλα.
Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι των Πηγαδίων Καρπάθου εξαιτίας του τραυματισμού της, των πόνων τους οποίους αισθανόταν και του πρηξίματος του αριστερού αγκώνα της μετέβη στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια επισκέφθηκε χειρούργο ορθοπεδικό ιατρό.
Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί από την πτώση της κάκωση (ΑΡ) ώμου, κάκωση (ΔΕ) ημιθωρακίου (ΔΕ) βραχιονίου και κάκωση (ΑΡ) μηριαίου, της έθεσε ανάρτηση (ΑΡ) ώμου και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.
Μέχρι και σήμερα η κατάσταση της υγείας της, όπως εκθέτει, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, αισθάνεται ακόμη πόνους στον αριστερό της αγκώνα και θώρακα και σε κάθε μεταβολή του καιρού οι πόνοι αυτοί είναι ακόμα εντονότεροι.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Καραγεώργης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου