ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στίβος: Που θα γίνουν τα επόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Στιβος
Σύνοψη
  • Η Ναϊρόμπι θα φιλοξενήσει το 2029 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, γινόμενη η πρώτη αφρικανική πόλη που αναλαμβάνει αυτή τη διοργάνωση.
  • Το Ναϊρόμπι έχει προηγούμενη εμπειρία, καθώς έχει διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 το 2017 και το Κ20 το 2021.
  • Ο Σεμπάστιαν Κόου ανακοίνωσε ότι το Μόναχο θα είναι ο αμφιτρύωνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών το 2031.
  • Το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου έχει φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972.

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε το συμβούλιο της World Athletics. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου η πρωτεύουσα της Κένυα, Ναϊρόμπι θα γίνει το 2029 η πρώτη αφρικανική πόλη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Στο παρελθόν, το Ναϊρόμπι υποδέχθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 του 2017 και το αντίστοιχο για την κατηγορία Κ20 το 2021.

O Σεμπάστιαν Κόου ανακοίνωσε επίσης τον αμφιτρύωνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών του 2031. Πρόκειται για την πόλη του Μονάχου, που θα γίνει η τρίτη γερμανική πόλη, μετά τη Στουτγάρδη το 1993 και το Βερολίνο το 2009, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Το Ολυμπιακό στάδιο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας έχει πλούσιο στιβικό παρελθόν, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 να ξεχωρίζουν.

Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του 2027 θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.