Μέχρι 500 ευρώ το μήνα μπορούν να στέλνουν από σήμερα στο εξωτερικό οι πελάτες της Western Union στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ενεργοποίση της υπηρεσίας των εξερχόμενων εμβασμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό γίνεται μέσω του συνεργάτη της στη χώρα μας, το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge (Paylink®), σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Για την WorldBridge ισχύουν τα όρια πληρωμών που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η επαναλειτουργία της υπηρεσίας, έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου που τέθηκε σε ισχύ από την Ελληνική Κυβέρνηση, επιτρέποντας στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων και βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, να ενεργοποιήσουν εκ νέου τη λειτουργία εξερχόμενων εμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους.

Η WorldBridge, όπως και κάθε Ίδρυμα Πληρωμών, έχει ένα ανώτατο, μηνιαίο χρηματικό όριο για όλα τα εξερχόμενα εμβάσματα.Η Western Union έχει ήδη ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις εγχώριες υπηρεσίες της στην Ελλάδα (Western Union Money Transfer® service) προσφέροντας τη δυνατότητα πληρωμών τοις μετρητοίς για εμβάσματα στο εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι συναλλαγές σε Ευρώ που πραγματοποιούνται με το σύστημα Western Union Money Transfer® μέσω του δικτύου Paylink και των καταστημάτων ΕΛΤΑ δεν υπόκεινται στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων (capital controls) που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, από κοινού με τους συνεργάτες μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα. Από την έναρξη της επιβεβλημένης τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα, στα τέλη Ιουνίου, αυτό αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς συνεχώς αναζητούμε τρόπους να διευκολύνουμε του πελάτες μας στην Ελλάδα, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», δήλωσε ο Giovanni Angelini, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ευρώπης της Western Union.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ