Ειδήσεις

Δ. Κρεμαστινός – δήλωση από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας

Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός από το μέγαρο όπου διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Λονδίνο, σε ερώτηση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Συνεδρίου σχετικά με τα επιτεύγματα της Καρδιολογίας που ανακοινώθηκαν και συζητήθηκαν στο Συνέδριο είπε τα εξής:

«Το συνέδριο αυτό είχε παγκόσμια απήχηση. Το παρακολούθησαν πάνω από 32.000 καρδιολόγοι από όλο τον κόσμο και προέδρευσαν και μίλησαν τα μεγαλύτερα ονόματα της Καρδιολογίας στον κόσμο. Όσον αφορά το ερώτημά σας, προσωπικά πιστεύω ότι την παράσταση «έκλεψαν» τα επιτεύγματα που αφορούσαν την εμφύτευση στην καρδιά βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια και η εμφύτευση απινιδωτή κάτω από το δέρμα του θώρακα χωρίς ηλεκτρόδια να αγγίζουν την καρδιά. Όμως, σε κάθε τομέα υπάρχουν επιτεύγματα όπως το νέο φάρμακο κατά της κακής χοληστερίνης που θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα από τα σύγχρονα φάρμακα. Όσον αφορά τη δική μου προεδρία στο θέμα της στένωσης της αορτής λόγω της δίπτυχης αορτικής βαλβίδας, οι εξελίξεις πάνω στην ενδεδειγμένη χρονική στιγμή που πρέπει να γίνει η επέμβαση καθώς και το είδος της επέμβασης καθορίζονται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η γονιδιακή ταυτότητα του κάθε ατόμου. Δηλαδή, ουσιαστικά, εισέρχεται και περίπτωση της δίπτυχης αορτικής βαλβίδας στο κεφάλαιο της εξατομίκευσης της θεραπείας και όχι των γενικευμένων αρχών που μέχρι σήμερα ίσχυαν.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου