Με τους προέδρους των όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο νησί της Ρόδου, συναντήθηκε χτες, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Καμπούρης όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά ενότητα, ‘επί τάπητος’.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καμπούρης: «Αφού ενημέρωσα τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, πήρα την πρωτοβουλία για να γίνει αυτή η συνάντηση με τους προέδρους των όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο νησί της Ρόδου αναφορικά με το δικό μου αντικείμενο.
Στόχος είναι να γίνουν γνωστές σε όλους τους δημότες, σε όλες τις τοπικές κοινότητες, χωριά κ.λπ. στο νησί της Ρόδου, οι σύγχρονες υπηρεσίες που διαθέτει ο Δήμος: το teledimos, οι δημοτικοί ανταποκριτές, η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου κ.λπ. Για τους δημοτικούς ανταποκριτές, ο ίδιος ο υπουργός κ. Γεωργαντάς, μάς έδωσε τα συγχαρητήριά του, αφού ο Δήμος Ρόδου είναι ο πρώτος σε όλη την χώρα που το εφάρμοσε –και μάλιστα, κατά την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι σε κάποιες ενότητες, οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες εφαρμόζονται πολύ καλά, ενώ σε κάποιες άλλες, όχι. Γι αυτό κάλεσα τους προέδρους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους σε όλα τα χωριά για τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχουν στα χέρια τους και μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη την ζωή τους, να εξυπηρετούνται για ό,τι θέλουν μέσω διαδικτύου από τον τόπο κατοικίας τους και χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση, η ταλαιπωρία και η φυσική παρουσία τους στο Δημαρχείο. Επιπλέον, θα συνδέσουμε τις κοινότητες με μικρόφωνα και κάμερες, όλα τα ληξιαρχεία, τα δημοτολόγια, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και όλες τις υπηρεσίες για να γίνει η ζωή όλων πιο εύκολη. Σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Υγείας κ. Γιώργο Τριάντο θα συνδέσουμε και το πρόγραμμα ‘Βοήθεια Στο Σπίτι’ ώστε επιτέλους, όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε καθημερινή και 24ωρη βάση σε επαφή σε όλο το νησί και να καταγράφονται όλα τα προβλήματα –και με τηλεδιασκέψεις και μέσω καταγραφής των παραπόνων, διαδικτυακά.
Το μείζον πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση στις διάφορες υπηρεσίες και είναι το επόμενο βήμα για εμάς. Στον νέο οργανισμό λειτουργίας του Δήμου Ρόδου θα γίνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και ευελπιστούμε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν βελτιωθεί οι παρεχόμενες υπηρεσίες». Να σημειωθεί ότι το επόμενο βήμα είναι οι πρόεδροι των όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο νησί της Ρόδου να συναντηθούν με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη –αν και όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης, τώρα πια είναι πιο εύκολο αφού θα υπάρχει η δυνατότητα της τηλε-διάσκεψης».
Στην τοποθέτησή του προς τους προέδρους των όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο νησί της Ρόδου, ο κ. Καμπούρης ανέφερε αναλυτικότερα τα εξής:
«Φίλοι πρόεδροι,
Είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσουμε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο ανάπτυξης που θα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις ανάγκες μας, χωρίς να βλάπτει κανέναν. Είναι η ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε επαρκώς με τις νέες τεχνολογίες και τις σωστές αποφάσεις τα προβλήματα του νησιού μας, υιοθετώντας νέους τρόπους για την εξεύρεση λύσεων.
Βέβαια, μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ανάπτυξης, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου και ταυτόχρονα να μην χάνεται το μέτρο της ανθρώπινης υπόστασης. Οι ιδέες και οι αξίες της αειφορίας να είναι ενσωματωμένες σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή πολιτική και ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορούν να συνυπάρχουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αυτού του ευλογημένου, αλλά ξεχασμένου τόπου. Γεννήθηκε ένας νέος κόσμος μετά την πανδημία . Αλλάζουμε πρακτικές, φτάνουμε σε πρωτιές, δίχως να λησμονούμε ότι είμαστε άνθρωποι τώρα που έφτασε η στιγμή. Φτάσαμε σε πρωτιά με τον Teledimos (πιστοποιητικά – πληρωμές) πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, διαφημίστε το στις κοινότητές σας, για όσους έχουν πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες να το χρησιμοποιήσουν. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο υπέγραψα την απόφαση για τους δημοτικούς ανταποκριτές, άλλο ένα εργαλείο και για εσάς τους προέδρους και για τη δημοτική αρχή (προβλέπεται από τον Κλεισθένη σχετικό άρθρο). Πήραμε συγχαρητήρια από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά, ο οποίος υπέγραψε την εισήγηση μου για το άνοιγμα άλλων 3 ΚΕΠ σε Λίνδο, Κοσκινού και Αη Γιάννη. Αιτήματα πολιτών –η απόλυτη ψηφιακή πλατφόρμα για παράπονα – αιτήματα, ερωτήματα πολιτών. Επίσης, συνδέουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις κοινότητες με κάμερες, μικρόφωνα κ.λπ. μαζί με τις ενότητες (ληξιαρχεία, δημοτολόγια, ΚΕΠ, οικονομικές υπηρεσίες) και πάνω σε όλους εσάς θα συνδεθεί το Βοήθεια Στο Σπίτι. Προμηθευτήκαμε και δύο βαλίτσες για πρώτες βοήθειες στις κοινότητες.
Η πρότασή μου έγινε δεκτή και από τον δήμαρχο και από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Τριάντο. WI-FI και μικροφωνική καταγραφικά είναι καθοδόν. Εύχομαι από καρδιάς να τα χρησιμοποιήσετε όλα και να τα διαφημίσετε για το καλό των συνδημοτών μας και μόνο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι χωρίς εσάς δε γίνεται τίποτα. Θα προχωρήσουμε στον προγραμματισμό επισκέψεων σε όλες τις ενότητες, αφού συνεννοηθούμε μαζί. Ετοιμαζόμαστε και για το μεγαλεπίβολο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ βάλαμε προτεραιότητες για έργα, συνεδριάσαμε κ.λπ.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ