Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή 82χρονου κατά του Δήμου Ρόδου για τραυματισμό σε λακκούβα

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου προσέφυγε ένας υπερήλικος κάτοικος Κρεμαστής που τραυματίστηκε ενώ βάδιζε σε πεζοδρόμιο.

Ο ενάγων ηλικίας 82 ετών έχει μόνο ως έσοδο την σύνταξη του ύψους 700 ευρώ απο το ταμείο του ΕΦΚΑ.
Έως την 5η Οκτωβρίου 2017 ήταν υγιής και αρτιμελής χωρίς οσφυϊκά ή ορθοπαιδικά προβλήματα, χωρίς τραυματισμούς και εκινείτο με ευχέρεια.
Στις 5η Οκτωβρίου 2017, ώρα μεσημβρινή, διερχόταν από την οδό Καμείρου του δημοτικού διαμερίσματος Κρεμαστής -πλησίον της οικίας του- βαδίζοντας, αλλά ατυχώς στην άκρη του οδοστρώματος της οδού παραπάτησε σκοντάφτοντας σε λακκούβα που ο εναγόμενος Δήμος δια των οργάνων του είχε ανοίξει στο οδόστρωμα για την τέλεση υπογείων έργων (προφανώς) και τελικώς έπεσε σε αυτήν με αποτέλεσμα τον σφοδρό τραυματισμό του. Μάλιστα γύρω από την λακκούβα αυτή υπήρχαν τα δομικά υλικά, που είχαν αφαιρεθεί διάχυτα (χαλίκια – χώματα κλπ) που επίσης συνέτειναν στο να χάσει την σταθερότητα του βηματισμού του και τελικώς την ισορροπία του.
Ουδεμία περίφραξη της λακκούβας και του μέρους του έργου, πινακίδα ή σήμανση της λακκούβας αυτής ήταν τοποθετήμενη απο τους αρμόδιους που τελούσαν τα έργα σε κανένα σημείο κοντά ή έστω στην περιοχή.
Τις εργασίες επι της ανωτέρω οδού είχε αναλάβει ο εναγόμενος Δήμος ο οποίος άλλωστε σε κάθε περίπτωση φέρει και την ευθύνη αποκατάστασης και συντήρησής του αλλά και την ευθύνη μετά και κατά τη διάρκεια κάθε έργου απο οιανδήποτε υπηρεσία ή ανάδοχο που τελεί κατά ανάθεση ή στο πλαίσιο αρμοδιότητας.
Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το προαναφερόμενο συμβάν, όπως διατείνεται, φέρει ο εναγόμενος Δήμος, ο οποίος αφ’ ενός μεν δεν είχε αποκαταστήσει τη βλάβη στο οδόστρωμα, αφ’ ετέρου δε είχε παραλείψει να λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (π.χ. σχετική προειδοποιητική σήμανση) για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των πεζών στο σημείο που υπήρχε η λακκούβα.
Με την αγωγή του διεκδικεί να αναγνωρισθεί το δικαίωμά του όπως λάβει απο τον αντίδικο Δήμο της Ρόδου και αντίστοιχα αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Δήμου, όπως του καταβάλει συνολικά το ποσό των 108.055 ευρώ που αντιστοιχεί στην υφιστάμενη θετική ή άλλη ζημία ως και στην ηθική του βλάβη και ψυχική οδύνη αλλά και στην προκληθείσα παραμόρφωσή του, και τούτο με το νόμιμο τόκο υπερημερίας άλλως τον προβλεπόμενο από την επίδοση της αγωγής και έως την εξόφληση.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ Παναγιώτα Καραμάριου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    31.07.2020 17:15

    Πριν 20 περιπου χρονια,αφησαν ανοικτο εναν λακκο,πριν το νεκροταφειο,και χωρις σημανση με αποτελεσμα τον σοβαρο τραυματισμο και καταγματα.Επι 5 χρονια με δικαστικους αγωνες,Δημος,Νομαρχια,υπουργειο Συγκοινωνιων ερριχναν την ευθυνη ο ενας στον αλλο!Αποτελεσμα μεχρι το πρωτοδικειο Πειραιως, και παραγραφη της υποθεσης!Αυτη ειναι η αντιμετωπιση ξαι η ανευθυνοτητα του κρατους!Ενω στην Αμερικη η καπου αλλου………

Σχολιασμός άρθρου