Ειδήσεις

Περιμένουν την έγκριση των μελετών για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Σε αναμονή έγκρισης των μελετών που έχουν εκπονηθεί για τις επισκευές στο εσωτερικό του Εθνικού Θεάτρου, τελεί ο Δήμος Ρόδου.
Για την εκτέλεση των εργασιών στο εσωτερικό του ιστορικού κτηρίου έχουν εξασφαλιστεί 3.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Περιμένουμε την έγκριση των μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγάλου έργου. Υπάρχει δέσμευση από την Περιφερειακή αρχή για την διάθεση ποσού ύψους 3.000.000 ευρώ», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση των όψεων του κτηρίου.
«Θα τοποθετηθούν ξανά σκαλωσιές γύρω από το κτήριο προκειμένου να τελειώσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των όψεων του Εθνικού Θεάτρου», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των όψεων του Εθνικού Θεάτρου ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε:
«Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στη σύμβαση το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους».
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε και στην παραλαβή δυο νέων φορτηγών που θα χρησιμοποιηθούν στο ΧΥΤΑ και δύο μικρών λεωφορείων που θα μεταφέρουν επιβάτες από την περιοχή «Κολόνα» στο κέντρο.
«Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κυττάρου στο ΧΥΤΑ. Προσπαθούμε να κάνουμε αποκατάσταση του χώρου στον οποίο έπεφταν παλαιότερα τα απορρίμματα. Ξεκινήσαμε επίσης και τις εργασίες για την κατασκευή του κέντρου διαλογής υλικών προς ανακύκλωση», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου που έκανε και μίνι απολογισμό του έργου που έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
«Έχουμε ετοιμάσει πλήρη φάκελο για όσα έγιναν στα χρόνια της θητείας μας , από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Μεσαιωνικής Πόλης. Το υλικό αυτό θα παραδοθεί στο νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα. Εμείς παραλάβαμε 184 έργα. Από αυτά ολοκληρώθηκαν 164 και υπολείπονται 20», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου και συμπλήρωσε πως η νέα δημοτική αρχή θα είναι σε καλύτερη θέση για να παραλάβει έργα αλλά και υπηρεσίες καλά στελεχωμένες.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε πως είναι πλέον θέμα χρόνου να τελεστούν τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας.
«Σήμερα παραλάβαμε τους δύο ηλεκτρονικούς πίνακες. Θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι την Παρασκευή. Είναι θέμα χρόνου να προσδιοριστεί η ημερομηνία των εγκαινίων. Το έργο ξεκίνησε το έτος 2007 επί θητείας του κ. Γιάννη Ιατρίδη. Ολοκληρώθηκε τώρα. Ο προϋπολογισμός ανήλθε στο ποσό των 7.000.000», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Το κλειστό γυμναστήριο μπορεί να λειτουργήσει ως συνεδριακό κέντρο . Είναι χωρητικότητας 800- 1000 ατόμων
«Οι εργασίες στον χώρο που περιβάλλει το κλειστό γυμναστήριο θα ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο και πριν από την εκδήλωση των εγκαινίων», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΜΑ    31.07.2014 13:23

    Νέος ήμουν και γέρασα. Μακάρι!

Σχολιασμός άρθρου