Ειδήσεις

Ο Μητροπολίτης Λέρου στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου που επισκέπτεται το νησί

Την κινητή Μονάδα Μαστογράφου επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παισιος, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια και τις υπεύθυνες υπαλλήλους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Η Μονάδα Μαστογράφου έφθασε στη Λέρο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Λέρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 24.7 και συνεχίστηκαν μέχρι την Κυριακή 27.7, για όσες γυναίκες είχαν ανάγκη και πληρούσαν τις προϋποθέσεις (να είναι μεταξύ 40 και 70 ετών, να μην έχουν κάνει μαστογραφία μέσα στο χρόνο, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, και να μην είναι σε έμμηνο ρύση).

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου και περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Τα έξοδα διαμονής καλύπτονται από το δήμο και η μετακίνηση με το πλοίο είναι χορηγία από τη «BLUE STAR».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν σε δυο μήνες και θα τα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενες από το δήμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου