Ειδήσεις

Θανάσιμες παγίδες για τα ελάφια τα διάφανα δίχτυα

Σε παγίδες θανάτου, για τα ελάφια , έχουν μετατραπεί τα διάφανα δίχτυα που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την περίφραξη των καλλιεργειών τους.

Εγκλωβισμένα τα ζώα  πάνω  στα δίχτυα, για αρκετές ώρες και αβοήθητα, αργοπεθαίνουν από εξάντληση και πνιγμό. Λίγες είναι οι φορές που στέκονται τυχερά, γιατί εντοπίζονται άμεσα και απελευθερώνονται,  τις περισσότερες όμως φορές , είναι πολύ αργά γι’ αυτά.

Και δεν είναι μόνο τα δίκτυα, αλλά και οι παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες και τα δόκανα που προκαλούν φρικτό θάνατο  στα ζώα.

Ο βίαιος θάνατος των ζώων, από ανθρώπινες ενέργειες,  συνιστά  συμπεριφορά επικίνδυνη  και καθρεπτίζει την  ανθρώπινη αντίληψη απέναντι σε μια ζωή που πάσχει.

Αυτή η δημοσίευση δε γίνεται για να αναλυθεί και να αναδειχθεί η σημασία της άγριας ζωής  στην ροδίτικη φύση, ούτε και για το ποιος φταίει και ποιος δε φταίει, αλλά για να αποτελέσει αφορμή για περισσότερο προβληματισμό και ανησυχία και όλοι μαζί , φορείς και γεωργοί να εργαστούν για τη διαφύλαξη των καλλιεργειών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Αν ο άνθρωποι δεν κατανοήσουν ότι είναι μέρος της  φύσης  και  επιβάλλεται να ζουν  αρμονικά  με αυτήν, γιατί  εξαρτώνται από  αυτήν,  τότε θα συνεχίσουν να της φέρονται  ανταγωνιστικά, εχθρικά  και να την εκμεταλλεύονται τυρρηνικά.

Τότε δε θα μιλάμε πια μόνο για οικολογική κρίση, αλλά και για την  κρίση του ανθρώπου  ως ατόμου.

Ζητάμε από του υπεύθυνους να δουν το θέμα πιο ζεστά και να δράσουν άμεσα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σκληρές, αλλά  αναδεικνύουν το πρόβλημα.

Ασπασία Κουπάδη

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου