Ειδήσεις

Ο Χ. Κόκκινος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

«Να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα μεσογειακής διατροφής να συνδεθούν με τον τουρισμό και τον πολιτισμό»

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤ («φυσικών πόρων») της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις 24 – 25.5.2018 στην Πύλο, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Τη συνεδρίαση συνδιοργάνωσε η Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε., η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν «Το ελαιόλαδο ως η βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν στην Ελλάδα και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Επισήμανε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό και την ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος έκανε αναλυτική αναφορά στις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα και στην ανάγκη ανάπτυξής του, αφού επί έτη αποτελούσε τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ανάγκη να διατηρηθεί και ο πρωτογενής τομέας έχουν και οι χώρες της Ευρώπης, διότι κι εκεί παρατηρείται η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού και μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και γενικά μείωση των ανθρώπων που ασχολούνται με τα επαγγέλματα του πρωτογενή τομέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου