Οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και οι αδύναμες κρατήσεις κάνουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Γερμανία να είναι πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές των κρατήσεων τουριστικών πακέτων, που εξακολουθούν να παραμένουν πολύ πίσω σε σχέση με το περασμένο έτος, ακόμη και αν η ζήτηση έχει ενισχυθεί ελαφρά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι διακοπές στη Δυτική Μεσόγειο και οι εγχώριες διακοπές στη Γερμανία εξακολουθούν να εμφανίζουν καλές πωλήσεις, όμως η ζήτηση για την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία έχει κατρακυλήσει, σε μεγάλο βαθμό.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στις Βρυξέλλες έχουν πλέον επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση των συμβούλων Δρ Fried και Partner για λογαριασμό του FVW, αναφορικά με τον δείκτη εμπιστοσύνης. Ο δείκτης αποδυναμώθηκε κατά 95 μονάδες το Μάρτιο, σε σύγκριση με το υψηλό ποσοστό των 103,9 μονάδων τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων μηνών, είναι ο κύριος λόγος για τη μείωση αυτή. Μόνο το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν αύξηση των πωλήσεων κατά τους τελευταίους μήνες, σε σύγκριση με το 34% που ανέφερε μια πτώση. Η εικόνα για τις τρέχουσες πωλήσεις είναι ελαφρώς καλύτερη, με το ένα τρίτο να υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις του αυξάνονται προς το παρόν.

Αλλά οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες. Μόνο το 17% δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση των κερδών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα δει μείωση των πωλήσεων και των κερδών. Ομοίως, το 26% προβλέπει πτώση της ζήτησης για τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με το 23% που προβλέπει άνοδο. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δεν αναμένουν καμία αλλαγή στη ζήτηση.

money-tourism.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ